Blog

}

Viewing post details...

Viestintä-Pirittan uusien verkkosivujen tarina

  • 5308 Views
  • /
  • 0 Comments
  • /
  • in Yleinen
  • /
  • by Piritta

Tervetuloa Viestintä-Pirittan uusille verkkosivuille! Tässä pieni tarina näiden verkkosivujen luomisesta, josta voi oppia, että kaikki ei mene aina ihan niin kuin on suunniteltu, mutta sinnikkyys palkitaan, kun prosessin jaksaa viedä loppuun. Nyt on sinun vuorosi: kerro minulle, mitä sivuistani pidät!

 

Ajatus uusista sivuista syntyy

Edelliset verkkosivuni, mustapohjaiset ja mukavat verkkosivuni, rakennettiin käytännössä yhdessä yössä noin kolme vuotta sitten. Kiitosta selkeydestään ja yksinkertaisuudestaan keränneet sivut tehtiin retrohenkisesti html-koodaamalla, koska se oli pikana tehtävien sivujen ja sen hetkisiin toteutusmahdollisuuksiin sopivin vaihtoehto.

 

Sivuilla oli Etusivu, Referenssit ja Yhteystiedot. Kun ensimmäinen kirjani julkaistiin kesällä 2011, lisäsimme sivujen tekijän kanssa mukaan oman alasivun Kiinnostu-kirjaa varten. Tuolloin pyysin myös tekemään muutaman päivityksen sivun sisältöihin, kuten bloggauslinkkeihini ja referensseihin. Koska en itse osaa koodata, oli sivujen ylläpito muuten käytännössä aika laiskaa.

Ja niinhän ei pitäisi olla, ainakaan itseään kunnioittavalla viestintäkouluttajalla!

 

Syksyllä 2011 päätin, että tarvitsen uudet verkkosivut. Sellaiset, joita voisin itse helposti päivittää ja jotka olisivat edellisiä sivuja tyylikkäämmätkin. Sivut olisivat tämän päivän vaatimustason täyttämät, kenties jopa vuorovaikutuksen mahdollistavat. Onhan vuorovaikutus verkossa yksi oleellinen osa tekemääni työtä. Aloimme graafikon ja edelliset sivuni tehneen Eetu Pietarisen kanssa suunnittelemaan kokonaisuutta.

 

Ideoita Kallion kuvataidelukiosta

Listasin toiveitani ja ajatuksiani uusista sivuista ylös. Olin lisäksi ilmoittanut yritykseni Helsingin Yrittäjien kautta Kallion kuvataidelukion yrittäjyyskurssille ja lupautunut kertomaan yrittäjänä toimimisesta. Kurssiin liittyen opiskelijoille piti antaa jokin yritykseeni liittyvä kehittämistehtävä ja koska oikeat tehtävät ovat kivempia kuin kuvitellut työt, annoin lukiolaisille vapaat kädet ideoida Viestintä-Pirittan uusia sivuja. Kyseiselle kurssille osallistuneet opiskelijat ovat todennäköisesti jo nyt kirjoittaneet ja matkalla kohti tulevaisuuden tuulia, mutta haluan kiittää heitä silti tuolloin saamistamme ideoista näille nyt avattaville sivuille. Ajatuksia ja ehdotuksia tuolta syksyltä on näkyvillä näillä sivuilla, vaikka aikaa ideoinnista onkin jo kulunut hyvä tovi.

 

Olen konsultoinut valtakunnallisia järjestöjä näiden verkkosivu-uudistusprosesseissa. Joka kerta muistutan faktasta, että uusien verkkosivujen tekeminen on pitkä ja toimivaa johtamista vaativa rupeama. Sivut eivät synny yhdessä yössä (vaikka edelliset sivuni niin tekivätkin). Luulisi tosin, että yhden naisen yrityksessä yhdet verkkosivut olisi helpompi tehdä kuin isossa organisaatiossa, mutta niin vain kävi, että pitkä oli tämäkin projekti.

 

Suunnitteluvaihe kesti oman aikansa. Tämän jälkeen graafikko etsi ajatuksiin ja toiveisiin sopivan wordpress-sivupohjan. Ilmeen teko, kuvien etsiminen ja rakenteen suunnittelu, niitä ehti pyörittää mielessä hyvän tovin. Ja entä sitten sisältö? Sain avukseni viestinnällistä sisältöäni sparraamaan ihanan Eija-Liisa Hiltunen-Nordströmin, jonka kanssa käytännössä paketoimme uusiksi koko Viestintä-Pirittan toiminnan olemuksen. Olihan tämäkin puoli kehittynyt matkan varrella ja sivu-uudistus oli oiva hetki miettiä, miten kuvailla yritykseni toimintaa maailmalle selkeillä ja riittävän kuvaavilla ilmaisuilla.

 

Kohti valmista lopputulosta, hurraa!

Viimeisen kuluneen vuoden aikana sivut ovat olleet jo melkein valmiit. Olemme asettaneet jo monta deadlinea sivujen julkaisulle, mutta muut työni ovat aina ajaneet ohi sivujen viimeistelyn. Jotenkin sivuihin liittyvät loppuviilaukset ovat vain aina jääneet to-do-listalla sinne loppupäähän. Nyt prosessi on kuitenkin viety loppuun! Sain avukseni sivujen tekniikan ja niiden viimeisten säätöjen kanssa auttavan Kehä4:n Jukka Määtän. Aina yhtä pirteä Milla Kissaniitty Kissaniitty Oy:sta on auttanut minua mm. domainin hankinnassa ja sähköpostiosoitteiden virittelyssä kohti uusia muotoja.

 

Suutarin lapsella ei ehkä aina ole kenkiä ja verkkosivu-uudistusprosessit voivat kestää, mutta valmista tuli!


Kun lopulta sain tekijän myös hakukoneoptimointia varten, voin olla tyytyväinen lopputulokseen. Samalla kun kollegani tekee optimointia, pääsen myös itse oppimaan prosessista lisää. Katsotaan, josko kirjoittaisin tänne aiheesta myös pari sanaa.

 

Ja mitä siis blogin kirjoittamiseen tulee, niin nyt sitä on sitten kirjoitettava. Suutarin lapsella ei ehkä aina ole kenkiä ja verkkosivu-uudistusprosessit voivat kestää, mutta kun verkkosivuilla on blogi, sitä pitää kirjoittaa. Näin on viestintäkouluttaja päässyt siis pisteeseen, jossa hän tekee itselleen blogin aihepiirisuunnitelmaa ja opettaa itsensä bloggausrutiiniin.

 

Tältä pohjalta jatketaan siis eteenpäin tänä syksynä! Tuntuu hyvältä, kun yksi iso hanke on viety loppuun! Kiitos kaikille uudistustyössä minua auttaneille, yksin ei tätäkään työtä olisi saanut tehtyä valmiiksi!

 

 

Share Button

Comments

Comments are closed.

AVAA
Viestintä-Piritta
Aleksis Kiven katu 50 a 5
00510 Helsinki

info@viestintapiritta.fi

0400-622046

Y-tunnus: 2321368-2