Viestintä-Pirittan tarina ja yrittäjän oivalluksia matkan varrelta

Tämä on yritykseni Viestintä-Pirittan tarina, jonka kirjoitan omasta näkökulmastani yrittäjänä. Haluan kertoa teille yrittäjätarinani ja jakaa ne oivallukset, joita matkani aikana olen kokenut. Teksti on tavanomaista blogikirjoitusta pidempi, mutta onhan tähän viiteen vuoteen paljon mahtunutkin. Kirjoituksen lopussa voit tutustua tarinaani myös kuvien kautta SlideShare-esityksen muodossa. Ps. Lukemalla tarinan saat myös tietää, miten oheinen kuva liittyy Viestintä-Pirittaan… -Piritta Seppälä, Viestintä-Piritta 

Viestintä-Piritta täytti maaliskuun puolessa välissä 5 vuotta. Juhlimme syntymäpäiviä asiakkaiden, tiimiläisten, yhteistyökumppanien ja yritystoimintaa muuten lähellä olevien henkilöiden kanssa Kallion Urban saunalla 13.3.2015.

Juhlien aikana kerroin Viestintä-Pirittan tarinan alkumetreistä lähtien kuulijoille. Paikalla olleet kertoivat kuunnelleensa silmät ja korvat kiinnostuksesta avoimina tätä matkaa. ”Oli aivan mieletöntä päästä sermien taakse ja kuulla, mitä Viestintä-Piritta oikeasti on”, kertoi eräs asiakas juhlien jälkeen.

Tästäkin syystä haluan jakaa tarinani myös sinun luettavaksesi.

Kaikki alkoi hypystä Gangesiin

Siskoni sanoi minulle noin seitsemän vuotta sitten: ”Kyllä sinun vaan pitäisi alkaa yrittäjäksi!”. Hämmennyin. Millä minä muka itseni voisin elättää? Osaanko jotakin sellaista, mitä voisin jakaa myös muille. Tuolloin en vielä tiennyt, mitä myöhemmin osaisin. Opiskelin toki työni ohessa samaan aikaan jatkotutkintoa mediatuotannosta ja innostuin erityisesti sosiaalisesta mediasta, josta lähipäivien aikana meille kävivät luennoimassa mm. Tuija Aalto ja Katri Lietsala.

Vuotta myöhemmin koulutin sosiaalista mediaa silloisen työnantajani Maaseudun Sivistysliiton järjestökoulutuksissa ja puhuin asiasta myös muiden opintokeskusten viestijöille yhteistapaamisissamme. Kiinnostukseni aihetta kohtaan kasvoi, mutta ajatukset tulevasta olivat vielä täysin teillä tietämättömillä.

Kunnes hieman hurjapäänäkin tunnettuna yksilönä hyppäsin Himalajan melontareissulla kahdeksanmetriseltä kalliolta Gangesiin. Samaan aikaan pinnan alla ui ajopuu, johon osuin ja jalkani katkesi useasta kohdasta.

Kannattiko hypätä ja joutua sairaslomalle yli kolmeksi kuukaudeksi? Kannatti. Löysin aikaa oivaltaa, mistä olin kiinnostunut ja mitä voisin tehdä enemmänkin. Lisäsin nimeni Sometu-verkoston some-kouluttajalistalle ja aloin fiilistelemään, voisinko kouluttaa somea enemmänkin. Ajatus yrittäjyydestä alkoi muhimaan mielessä kuin vahingossa.

Oivallus: Sosiaalinen media saattaisi olla se minun juttuni! 

Facebook-viestin kautta ensimmäinen asiakkaani

Helmikuussa 2010 sain Facebook-viestin, joka alkoi seuraavasti: ”Löysin tietosi Sometu-verkoston sivuilta ja sain selville, että olet kouluttanut järjestöjä sosiaalisen median hyödyntämiseen järjestön toiminnassa ja markkinoinnissa. En kuitenkaan löytänyt äkkiseltään mistään sinun sähköpostiosoitettasi, joten päätin ottaa yhteyttä tätä kautta.”. Viestin lähettäjä oli Suomen Nuorisovaltuustojen liiton silloinen pääsihteeri Jenni Similä, joka kysyi minua puhumaan heidän kevätseminaariinsa seuraavassa kuussa.

Viestin seurauksena 13.3.2010 olin jo matkalla Jyväskylään kyseiseen seminaariin, jalka kipsissä, edustaen vastaperustettua Viestintä-Pirittaa ja mukanani kaikkien aikojen ensimmäinen Viestintä-Pirittan some-esitys. Tästä päivästä lasken yrittäjämatkani alkaneen.

Palaute ensimmäisestä puheenvuorosta kuului seuraavasti: ”Tämä oli paras ja antoisin puheenvuoro, mitä näillä päivillä on aikoihin viestintään liittyen ollut!”. Voisiko mikään valaa enempää uskoa uudelle tielle astuneelle some-innostujalle? Pyörä oli valmis pyörimään, uskalsin tulla osaajana esiin kaapista ja pian asiakasyhteydenottoja alkoi tipahtelemaan niin verkostostani kuin muilta tahoilta.

Toinen Viestintä-Pirittan toteuttama koulutuskokonaisuus oli Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:lle toteutettu some-paketti. HSY on edelleen Viestintä-Pirittan asiakas ja yhteistyö kukoistaa yhä.

Kiinnostus someen ja osaamisen jakamisen halu kasvoi

Kun päätin ryhtyä yrittäjäksi, tietäni ovat jatkuvasti viitoittaneet ehtymätön kiinnostus sosiaaliseen mediaan, halu oppia uutta sekä mahdollisuus jakaa osaamistani muille.

Kun oivalsin, miten upea asia sosiaalisen median kouluttajana toimiminen minulle on, päätin jatkaa tätä matkaa yhä vahvemmin eteenpäin.

Tässä työssä olen voinut tehdä juuri niitä asioita, joista nautin: erityisosaamiseni jakaminen koulutettaville, esiintyminen, ihmisten parissa toimiminen sekä intohimo viestintään.

Järjestötaustan omaavana henkilönä olen saanut ainutlaatuisen mahdollisuuden soveltaa osaamistani juuri järjestökentällä. Aiemmat järjestöviestinnän ja -koulutuksen työtehtäväni ovat tukeneet tekemistäni, eikä erilaisista järjestöjen luottamustehtävistä tai vapaaehtoistöistä vuosikymmenten varrelta ole myöskään haittaa ollut.

Jalan katkaisemisen seurauksena kohdallani palapelin palaset loksahtivat paikalleen kuin itsestään ja sitä palapeliä on muokattu vuosien varrella 100 palasta kymmenien tuhansien palojen palapeliin. Viestintä-Pirittan pitämiin koulutuksiin on tähän mennessä osallistunut lähes 12 000 henkilöä.

Vain itse tekemällä ja avoimella yhteistyöllä kehittyy

Sosiaalista mediaa olisi mahdotonta kouluttaa, ellei sen parissa toimi itsekin. Itse olen ollut some-matkalla siitä lähtien, kun joskus 2005-06 liityin Myspaceen ja myöhemmin Facebookiin, LinkedIniin ja Twitteriin. Kun nyt mietin, miten paljon kuluneiden vuosien aikana on some-maailmassa ehtinyt tapahtua, suorastaan pyörryttää.

Nykypäivän viestinnän jatkuvasti kiihtyvä murros vaikuttaa siihen, että tuleen ei voi jäädä makaamaan. Koko ajan pitää oppia uutta ja siirtää jotakin vanhaa syrjään. Ei ole olemassa koulutusohjelmaa, jossa saisi sitä tarvittavaa uusinta uutta tietoa – näissä koulutusohjelmissa kun on usein puhumassa joko itse tai järjestämässä niitä muille.

Suomalaisen sosiaalisen median asiantuntijoiden ja aiheesta innostuneiden joukko on onneksi alusta saakka ollut hyvin tiivis. Samasta asiasta kiinnostuneet ovat jo vuosien ajan kokoontuneet yhteen esimerkiksi Sometimen ja CMADin kaltaisiin tapahtumiin jakamaan tietoa avoimesti toisilleen ja verkostoitumaan.

Juuri tämän verkostoitumisen ja avoimuuden olen kokenut olevan yksi tämän työn suola: en niinkään koe saman alan yrittäjiä kilpailijoinani, vaan kumppaneina, joilta voi avoimesti kysyä apua uusien some-välineiden ja -tapojen haltuunottoon – ja vastaavasti voin avoimesti jakaa omia vinkkejäni muille. Koska kukaan meistä ei osaa tätä maailmaa täydellisesti.

Joulukuussa 2013 otin rohkeasti yhteyttä saman alan yrittäjään Pauliina Mäkelään, joka kouluttaa sosiaalista mediaa oman yrityksensä Kinda Oy:n kautta ja jonka kanssa olemme tutustuneet alun perin Twitterissä. Kysyin Pauliinalta, haluaisiko hän tulla mukaan Viestintä-Pirittan tiimiin. Pauliina vastasi: ”Ilman muuta! Sehän olisi mahtavaa!”. Tästä lähtien me molemmat olemme tehneet töitä niin omien yritystemme kautta, kuin Viestintä-Pirittan koulutuksissa, yksin ja yhdessä. Ystäväyrittäjyys on samalla muuttunut ystävyydeksi isolla Y:llä.

Jälleen yksi mahtava oivallus: miksi pitäisi jatkuvasti kilpailla, kun voimat ja osaamisen voi koota myös yhteen?

Unelma itse kirjoitetusta kirjasta todeksi

Olen pienestä pitäen halunnut kirjoittaa kirjan. Romaaniin en tosin kykenisi, sen tiesin jo aiemmin, mutta enpä myöskään uskonut, että tähän mennessä olisin kirjoittanut kaksi järjestöjen sosiaalisen median käyttöä käsittelevää tietokirjaa, joista toinen on myyty jo loppuun kolmen painoksen voimalla. Uusin teos ”Kuuntele ja keskustele – Näin järjestösi toimii tavoitteellisesti sosiaalisessa mediassa” julkaistiin syyskuussa 2014.

Molemmat kirjat on kustantanut Kansalaisfoorumi, mistä Riitta Liski otti minuun ensimmäisen kerran sähköpostitse yhteyttä alkusyksystä 2010. Riitta tiedusteli, haluaisinko kirjoittaa järjestöjen some-markkinoinnista heidän kustantamansa kirjaan. Luulin aluksi, että minulta toivottiin yhtä artikkelia useiden kirjoittajien teokseen, kunnes tapaamisessamme kävi ilmi, että minä kirjoittaisin kirjan kokonaan itse.

Ja taas yksi oivallus: Minun osaamiseeni uskotaan ja luotetaan – minähän siis oikeasti taidan osata jotakin sellaista, mitä muut eivät niin hyvin hallitse.

Epäilijöitä kuitenkin riitti lähipiirissäkin, minä itse mukaan lukien. Yksi sanoi, ettei minusta vielä olisi noin isoon tekoon, että en minä varmaan osaisi kirjaa kirjoittaa, kunhan nolaisin itseni. Itse pohdin, miten selviäisin urakasta, kun olin vielä samaan aikaan päätoimisesti palkkatöissä ja kiersin kouluttamassa sosiaalista mediaa eduskuntavaaliehdokkaille ympäri Suomea. Samalla tein omia Viestintä-Pirittan koulutuksia, sillä olin päättänyt siirtyä kokopäiväiseksi oman itseni pomoksi, kun silloinen määräaikainen työsopimukseni seuraavana keväänä päättyisi.

Olin kuitenkin rohkea ja kirjoitin kirjan. ”Kiinnostu ja kiinnosta – Näin markkinoit järjestöäsi sosiaalisessa mediassa” julkaisiin kesäkuussa 2011. Kirja oli ensimmäinen suomalaisille järjestöille suunnattu teos, joka käsitteli järjestön verkko- ja sosiaalisen median viestintää.

Idea toiseen kirjaan syntyi keväällä 2013, kun pohdin, mitkä ovat järjestöjen sen hetken sosiaalisen median käytön haasteet ja miten voisin auttaa niiden ratkaisemisessa myös muuten kuin kouluttamalla. Kustannussopimus tehtiin Kansalaisfoorumin kanssa loppukeväästä 2013, juuri ennen lähtöäni kolmen kuukauden pituiselle maailmanympärimatkalle.

Elämänunelmat todeksi yrittäjyyden myötä

Kun mielessäni alkoi selkiämään se tosiasia, että pystyisin elättämään itseni sosiaalisen median kouluttajana ja yrittämisestä tuli päätyöni toukokuussa 2011, tein muutamia päätöksiä yrittämiseen liittyen.

Olin jo aiemmin törmännyt lähipiirissäkin olevien yrittäjien käyttämiin lausahduksiin:

”Yrittäjä on aina töissä.”

”Yrittäjä ei voi koskaan pitää lomaa.”

”Yrittäjä ei voi sairastaa ja olla sairaslomalla.”

Päätin osoittaa, että toisinkin voi olla. Sen lisäksi, että olin löytänyt oman tieni ja saanut mahdollisuuden tehdä juuri sellaista työtä, mitä haluan, sekä tehdä sitä juuri omalla tavallani, päätin toteuttaa unelmiani myös muussa elämässä. Erityisesti siksikin, että nyt minulla oli siihen mahdollisuus.

Yksi suuri unelmani oli myös pienestä tytöstä lähtien ollut tehdä maailmanympärimatka. Ratkaisun matkan toteuttamisesta tein pitkän parisuhteeni päättymisen ja nilkkani nivelsideleikkauksen jälkimainingeissa maatessani joulunvietossa jalka kipsattuna siskoni sohvalla talvella 2012. Olin muuten sairaslomalla tuolloin 6 viikkoa, vaikka kuinka olenkin yrittäjä.

Aloitin pitkään poissaolooni liittyvän valmistelutyön asiakkaideni kanssa sekä yritystoiminnan matkan aikaisen pyörittämisen suunnittelun heti tammikuussa. Yllättäen tällä kertaa eteeni ei tullutkaan epäilijöitä, vaan kaikki matkasta tietävät tahot asiakkaita myöten totesivat, että anna mennä vain.

Oivallus jälleen: tämähän on mahdollista, kun valmistelee ja suunnittelee kokonaisuuden etukäteen kunnolla. Ja toinen oivallus heti perään: nythän minulla olisi mahdollisuus kerätä osaamista ja järjestösome-näkemystä myös maailmalta kirjaani ja koulutuksiani ajatellen.

Tässä vaiheessa alkoi myös muodostumaan Viestintä-Pirittan tiimi. Toimintaani läheltä seuranneet verkkoviestinnän, sosiaalisen median ja markkinoinnin osaajat Kristiina Ruuskanen ja Peter Lindberg olivat kouluttajat, jotka toteuttivat ensimmäiset Viestintä-Pirittan tiimiläisinä tehdyt koulutukset kesän 2013 aikana. Samalla yritystoiminta sai kuin vahingossa uusia muotoja ja löytyi myös ratkaisu kysynnän ja tarjonnan kohtaamisen mahdollistamiseen. Myöhemmin tiimiin tuli lisää osaajia: Laura Vuorio-Kuokka, Pauliina Mäkelä ja Anne Lindfors.

Toiminnan kehittyessä ja laajentuessa uusien ideoiden, tekemisen innon ja kysynnän kasvaessa täytyy kuitenkin myöntää, että silloin tällöin olen unohtanut päätökseni siitä, että yrittäjä ei aina ole töissä ja että yrittäjä ei voisi olla sairaslomalla.

Oma pienuus elämän ja yrittäjyyden myllerryksessä täytyy kuitenkin muistaa ja pitää mielessä. Jos on sairas, ei pidä tehdä töitä. Ja niinä muutamina kertoina, kun olen sairaana joutunut siirtämään koulutuksia eteenpäin, se on tottakai ymmärretty. Jos puolestaan töitä on liikaa, pitää löytää ratkaisuja siihen, miten työn määrää voi hallita.

Yksi ratkaisu tähän hallitsemiseen on Viestintä-Pirittan ensimmäinen työntekijä, joka aloittaa vakituisena työt huhtikuun 1. päivä. Heidi Maaria Johansson tulee toimimaan koordinaattorin roolissa vastaten mm. yrityksen hallinnollisista asioista ja koulutusjärjestelyistä sekä osallistuu myös Viestintä-Pirittan viestinnän ja markkinoinnin tehtäviin.

Kun oivalsin asian, että olen luonut tähän maahan yhden uuden työpaikan, olin käytännössä puulla päähän lyöty. Tunne oli uskomattoman hieno!

Miten toimia yrittäjänä, kun ei tiedä mitä yrittäminen on?

En koskaan ajatellut, että minusta tulisi yrittäjä. En myöskään ehtinyt ajatella yrittäjäkursseja tai muita koulutuksia yrittäjyyteen liittyen, kun pistin yritykseni pystyyn viisi vuotta sitten. Olen opetellut yrittämisen itse ja seurannut intuitiotani tehden asioita siten, kuin minusta oikealta tuntuu.

Ensimmäisen vuoden yritin tehdä kirjanpidonkin itse, mutta eihän siitä mitään tullut. Osaava kirjanpitäjä on yksi yritystoiminnan kulmakiviä ja ilman kirjanpitäjääni Marja-Terttu Lehmusnotkoa moni taloudellinen asia olisi aivan varmasti ihan päin mäntyä.

Yrittäjyyteen liittyvissä asioissa tukena ovat olleet myös monet muut tahot. Kuulun esimerkiksi edelleen ammattiliittoon: Akavan Erityisaloihin ja Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestöön. Akavan Erityisalat tarjoaa erillistä toimintaa ja tukea myös yrittäjille, mukaan lukien lakimiespalvelut. AE:n lakimies Tuire Torvela olikin yksi niistä henkilöistä, joka yritystoimintani alkumetreillä kertoi, mitä kaikkea yritystä perustaessa tulee ottaa huomioon ja tehdä. Myöhemmin tukea on löytynyt moniin muihinkin yrittäjyyden koukeroihin ja lakipykäliin liittyviin asioihin.

Toinen taho, jonka avulla yritystoimintani pyörittäminen ja kehittäminen on helpottunut, on Helsingin Yrittäjät, johon liityin heti samaisena keväänä, kun Viestintä-Pirittan perustin. Toiset yrittäjät kokevat yrittäjäjärjestön jäsenmaksun suurena menoeränä suhteessa saatuun hyötyyn. Itse koen täysin toisin. Sen lisäksi, että olen saanut Helsingin Yrittäjien Nuorten Yrittäjien kautta sekä ystäviä että huikean tukiverkoston, on yrittäjäjärjestö tarjonnut konkreettista apua yritykseni kehittämiseen.

Talvella 2012 pääsin Helsingin Yrittäjien kautta mukaan mentorointiohjelmaan, jonka kautta moni siinä vaiheessa mieltäni askarruttanut asia selkeni. Mentorini Risto Hakala oli paras suunnannäyttäjä mm. auttaessaan minua löytämään

oivalluksen siitä, että osaava alihankintana toimiva tiimi on mielettömän hyvä ratkaisu tilanteeseen, jossa kysyntää oli enemmän kuin pystyy itse tekemään.

Nyt tänä talvena olen pohtinut ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen liittyviä asioita ja jälleen apuun tuli yrittäjäjärjestö. Kun en päässyt mukaan koulutuksiin, joissa palkkaamiseen liittyvistä asioista puhuttiin, tulivat järjestön edustajat minun luokseni ja yhdessä kävimme läpi, miten kannattaa toimia ja mitä mahdollisuuksia minulla on.

Ilman osaavia verkostoja ja tekijöitä ympärillä olisi yrittäminen paljon hankalampaa. Neuvojia ja mielipiteiden kertojia riittää ympärillä toki paljon, mutta ne jotka oikeasti tietävät, miten kannattaa toimia, ovat kultaakin kalliimpaa ja jäsenmaksujen väärti.

Neuvomisesta mainittakoon vielä se, että näin viiden vuoden itse opitun yrittäjyyden kautta olen saanut kunnian auttaa ja tukea monia lähipiiriini kuuluvia ihmisiä, jotka ovat perustamassa yritystä. Minusta on tullut osittainen mentori ja tuki aiheessa, josta alun perin en tiennyt mitään. On myös ollut ilo kuulla, että muutama ystävistäni on todennut yrittäjyyden olevan heillekin mahdollisuus minun yrittäjämatkaani seurattuaan.

Oivallus: Tekemällä sitä, mikä tuntuu oikealta, minusta on samalla tullut yrittäjyyden sanansaattaja, joka voi myös auttaa toisia löytämään oman tiensä yrittäjinä.

Kohti tulevaa vakaalla Viestintä-Pirittan tyylillä

Kootessani tämän esityksen lopussa olevaa diaesitystä ja kuvakollaasia viiden vuoden pituisesta matkastani Viestintä-Pirittana totesin, että niin kovin paljon on ehtinyt tapahtua ja niin kovin paljon hienoja asioita olen saanut olla mukana tekemässä. Ympärilläni on juuri niitä henkilöitä, joiden kanssa haluan tätä työtä tehdä ja verkostoni niin ihmisten kuin organisaatioiden osalta tukevat minua aina silloin, kun avuntarvetta on.

Työ tiimini kanssa kehittyy koko ajan ja saan joka päivä todistaa sitä, kuinka innostus tarttuu ja ideat pulppuavat. Yhdessä tekeminen ja ideointi siivittävät tietä tästä eteenpäinkin. Teen tiivistä koulutusyhteistyötä myös muiden järjestöviestinnän ja -kampanjoinnin kouluttajien kanssa, joista lähimmät ovat Radical Soulin Salla Saarinen ja Communikén Heidi Korva.

Heidän kanssaan oivalsin, miten hienoa on voida kehittää ja tehdä jotakin täysin uutta.

Tämä oivallus syntyi joskus viime kevään kulmilla, kun loimme yhteisen #järjestöviestii -koulutuskokonaisuuden ja aloimme toden teolla tarjoamaan koulutuksia juuri niihin järjestöjen tarpeisiin, joita ilmassa tällä hetkellä on. Yhteistyön voima ja sitä kautta osaamisen jakaminen yhdessä on huikean hienoa.

Viestintä-Piritta on kuluneen viiden vuoden aikana ollut mukana auttamassa, ohjaamassa ja tukemassa lukuisia järjestöjä ja julkishallinnon organisaatioita sosiaalisen median käyttöön. Asiakkaisiini kuuluu tällä hetkellä niin valtakunnallisia nuorisojärjestöjä, ammattiliittoja, pienen pieniä yhdistyksiä kuin kuntia, ministeriöitä ja virastoja. Ihan en aloittaessani arvannut, että olisin joku kaunis päivä kouluttamassa ministeriöiden johtoryhmiä Twitterin käyttöön tai kertomassa järjestöjohtajille, miten somea kannattaa käyttää.

Näin kuitenkin on käynyt ja nyt miettiessäni miksi näin on, löydän oikeastaan vain yhden vastauksen: olen toteuttanut itse luomaani unelmaani, jakanut osaamistani ja ollut oma itseni. Olen vienyt yritystäni eteenpäin juuri sillä tavalla, kuin se minusta tuntuu oikealta ja nyt taaksepäin katsoessa tuntuu siltä, että tie on ollut juuri oikea. Tällä tavoin taidan jatkaa tästä eteenpäinkin.

Tarinani viimeinen oivallus: Olen luonut itse unelman, jonka olemassaolosta en aluksi edes tiennyt – ja se tuntuu aivan uskomattoman hienolta!

Viestintä-Piritta on viiden vuoden aikana ollut mukana kouluttamassa yhteensä 542 tilaisuudessa. Koulutustunteja on kertynyt yli 1000 ja koulutuksiin on osallistunut muutamaa kymmentä vaille 12 000 henkilöä. Jokainen tunti on ollut ilo ja kunnia minulle.

Haluan kiittää lämpimästi kaikkia matkaa kanssani taittaneita. Kiitoslista olisi nimiluettelona liian pitkä ja aivan varmasti unohtaisin joukosta jonkun tärkeän ihmisen, joten siksi yhteisesti vielä kertaalleen kaikille:

Kiitos, että olen saanut taittaa tätä matkaa kanssanne!  Tästä on ilo ja kunnia jatkaa!

Loppukaneetti

Helsingin Yrittäjien Vanhankaupungin Yrittäjien puheenjohtaja Harry Mälkki kävi luovuttamassa minulle Suomen Yrittäjien pronssisen yrittäjäristin ansioistani yrittäjänä. Harryn 5-vuotisjuhlissani pitämän puheen osa kuului näin:

”Tärkeintä Viestintäpalvelu-Busineksessa paitsi osaaminen ja täysillä mukaan heittäytyminen on oma Innostus, sillä se on tarttuvaa. Se nostaa oppimisprosessia ja motivaatiota potenssiin 10. Some on yksi tärkeä osatekijä millä firmat voivat lisätä tunnettavuuttaan ja myyntiään ja se taas puolestaan vaikuttaa siihen, että saadaan Suomen BKT nousuun. Sinä olet perustanut menestyvän kasvuyrityksen. Niitä ”Suomi Oy” tarvitsee. Parhaat Onnitteluni.”

Kiitän kauniisti ja niiaan vielä kerran kainosti tästä upeasta kunnianosoituksesta!

Piritta Seppälä

Viestintä-Piritta Oy

Kuulen myös mielelläni kommenttejanne tarinastani blogikommenttien kautta tai sosiaaliessa mediassa. Niin, ja saahan tätä tarinaa myös jakaa muidenkin luettavaksi 🙂

Kommentit

Kirjoita kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viestintä-Pirittan tarina ja yrittäjän oivalluksia matkan varrelta