SlideSharen käyttövinkkejä järjestöille

Tämän bloggauksen tarkoituksena on esitellä muutamia perusvinkkejä siihen, miten järjestöt voisivat hyödyntää SlideSharea. Bloggauksen lopussa on oma SlideShare-esitykseni, josta löydät lisää vinkkejä SlideSharen käyttöä varten.

SlideShare on powerpoint-esitysten, pdf-tiedostojen ja esimerkiksi erilaisten lomakkeiden, infograafien tai videoiden jakoon tarkoitettu palvelu, mihin erilaiset materiaalit ladataan selailtavaan muotoon. Palvelu on perustettu vuonna 2006 ja sen käyttö kiinnostaa Suomessa yhä enemmän eri organisaatioita. Järjestöille SlideShare tuo monia käyttömahdollisuuksia, aina näkyvyyden lisäämisestä verkossa erilaisen mediasisällön tuomiseen järjestön verkkosivuille.

SlideShareen luodaan profiili, jotta sinne voi ladata materiaalia. Pääasiassa palveluun ladattava materiaali on julkista, mutta niin halutessaan esitykset voi määritellä myös vain tietyn vastaanottajajoukon nähtäville. Julkiset esitykset löytyvät parhaimmillaan mainiosti hakukoneiden hakutuloksissa. Esityksiä voi myös selata kuka tahansa netin käyttäjä, huolimatta siitä onko tämä itse kirjautunut palveluun vai ei.

 

Miksi SlideShare järjestöille?

SlideShare tarjoaa monia syitä järjestöille harkita sitä osaksi viestintäkokonaisuuttaan. Seuraavassa listassa on muutama syy:

1. Järjestötiedon esiintuominen erilaisella ja kiinnostuksen herättävällä, helposti selattavalla tavalla.

2. Järjestön tuominen yhä uusien ihmisten tietoon, kun esitykset alkavat löytyä hakukonetuloksissa.

3. SlideShare-esitysten upottaminen järjestön verkkosivuille tuo sinne lisää kiinnostuksen herättävää mediasisältöä.

4. Koulutusmateriaalien ja seminaariesitysten koostaminen yhteen paikkaan eteenpäin jaettaviksi ja jopa omille koneille ladattaviksi.

5. SlideShare ei myöskään vaadi jatkuvaa ylläpitoa ja päivitystä. Yksinkertaisimmillaan riittää, kun huolehtii materiaalien lataamisvaiheessa tietyistä asioista ja seuraa esityksiin liittyvää kommentointia ja analytiikkaa.

 

Mitä jakaa SlideShareen?

Järjestöille SlideShare luo hyvät mahdollisuudet jakaa eteenpäin sitä koskevaa tietoa eri kohderyhmilleen. SlideSharen käytössä kannattaa käyttää mielikuvitusta ja miettiä, mitä julkista tai yksityistä tietoa järjestö itsestään ylipäätään haluaa välittää ihmisten tietoon.

Järjestö voi jakaa SlideShareen esimerkiksi seuraavanlaista sisältöä:

1. Järjestön tilaisuuksien seminaariesitykset ja koulutusmateriaalit

2. Järjestön ja sen toiminnan esittelydiat

3. Oppaat ja vinkkilistat, ja mikä tahansa järjestöä koskeva verkkosivuillakin oleva tieto diamuodossa.

4. Kuvakollaasit ja videopätkät tapahtumista ja muusta toiminnasta.

5. Tapahtumamainokset

6. Erilaiset lomakkeet

 

Miten SlideShare otetaan käyttöön?

SlideSharen käyttöä kannattaa suunnitella rauhassa ennen tilin avaamista. Erityisen oleellista on tietää, luodaanko tili julkista, yksityistä vai kenties kumpaakin tiedonjakoa varten. Joillekin tilin käyttötarkoitus voi olla vain koulutus- ja seminaariesitysten koostaminen yhteen paikkaan, kun toisille taas näkyvyyden lisääminen SlideSharen avulla.

SlideSharen käyttö aloitetaan perustamalla palveluun tili. Tässä yhteydessä kannattaa miettiä valmiiksi vähintään seuraavat asiat:

1. Tilin nimi (järjestön nimi)

2. Profiilikuva (neliönmallinen, useimmiten logo)

3. Tilin kuvaus (tässä kerrotaan kenen, mitä ja ketä varten tili on olemassa, sekä millaista materiaalia tilillä pääasiassa jaetaan)

4. Yhteystiedot (muista verkkosivuosoite)

5. Linkitys Twitter-tiliin (jos järjestöllä on Twitter, se kannattaa lisätä mukaan SlideShare-asetuksissa, jotta järjestön Twitter-nimimerkki tulee näkyviin esityksiä Twitteriin jaettaessa)

Yllä on Katleena Kortesuon esitys, jonka olen jakanut SlideSharesta Twitteriin. Koska Katleena on SlideSharen asetuksiin lisännyt mukaan Twitter-tilinsä, tulee @Katleena-nimimerkki esiin jokaisessa twiitissä, jotka jaetaan hänen SlideSharestaan Twitteriin. Samalla Katleena saa Twitterissä ilmoituksen aina kun hänen esityksiään jaetaan Twitteriin.
Jotta SlideSharen käytöstä tulisi myös toimiva rutiini järjestössä, kannattaa siihen liittyvää vastuunjakoa pohtia etukäteen. Lisäksi silloin, kun otetaan käyttöön koulutus- ja seminaariesitysten koostamiseen tarkoitettu tili, tulee ulkopuolisilta puhujilta aina muistaa varmistaa, että heidän esityksensä saa julkaista SlideSharessa julkisesti (tai yksityisesti).

 

Tutustu SlideSharen käyttöä koskevaan SlideShare-esitykseeni, joka on upotettuna tähän alle. Muihin SlideShare-esityksiini pääset tutustumaan osoitteessa: www.slideshare.net/piritta

Kommentit

Kirjoita kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SlideSharen käyttövinkkejä järjestöille