Tekoälyn perusteet viestinnässä ja markkinoinnissa

Tässä koulutuksessa käydään selkeällä tavalla läpi, mitä tekoäly tarkoittaa ja miten sitä voi käyttää osana organisaation viestintää tai markkinointia. Keskitymme erityisesti teksteihin, mutta sivuamme myös tiiviisti muita käyttötapoja kuten kuvia. Työkaluja käydään läpi yleisellä tasolla ja sen perusteella, mitä koulutuksen tilaajan organisaatiossa on käytössä. Käsittelyssä ja esimerkkilähteinä voivat olla esimerkiksi ChatGPT:n ja Copilotin eri versiot. 

Koulutuksen jälkeen osallistujat ymmärtävät, miten tekoäly voi tukea työn tekemistä ja nykyisten tehtäviensä hoitamista. Koulutuksessa saa perustiedot tällä hetkellä käytettävissä olevista suosituimmista maksuttomista ja maksullisista työkaluista. Osallistujat oppivat, mistä hakea lisätietoa ja pysyä ajan tasalla tekoälyn kehityksessä. Lisäksi saa vinkkejä siihen, miten päästä alkuun tekoälyn käytössä niin organisaatiossa kuin omassa työssä. 

Koulutuksessa voidaan myös käydä läpi tekoälyn eettistä ja vastuullista käyttöä. Lisäksi voidaan keskittyä tekoälyn käyttöön organisaatiossa tietoturvan ja -suojan kautta tarkasteltuna. Koulutuksen yhteydessä voidaan keskustella organisaation tekoälylinjauksista ja tekijänoikeuksien huomioimisesta tekoälyä käytettäessä, arvokeskustelua unohtamatta.

 

Esimerkki Tekoälyn perusteet -koulutuksen sisällöstä:

 • Mistä puhumme, kun puhumme tekoälystä?
 • Tekoälyn mahdollisuudet viestinnässä ja markkinoinnissa
 • ChatGPT, Copilot ja muut yleisimmät tekoäly-työkalut työn tukena
 • Tekoälyyn liittyviä haasteet ja niiden ratkaisuja
 • Vinkkejä tekoälyn vastuulliseen ja eettiseen käyttöön
 • Tekoäly, tietoturva ja tietosuoja
 • Tekijänoikeudet ja tekoälysisällöt suhteeessa organisaation arvoihin
 • Perusvinkit tekoälyn kanssa keskusteluun
 • Neuvoja ensimmäisten askelten ottamiseen tekoälyn kanssa
 • Asiat, joita organisaatiossa on hyvä huomioida tekoälyn suhteen

Tavoitteemme on, että sinun ei tarvitse yksin perehtyä eri työkalujen käyttömahdollisuuksiin tai kehoitteiden opetteluun. Tästä koulutuksesta saat mukaasi tuhdin paketin esimerkkejä ja neuvoja. Koulutuksessa käytettävät esimerkit ovat suoraan vietävissä käytäntöön ja helpottavat sinua heti työssäsi.

 

Tämän Tekoäly-koulutuksen tavoitteena on: 

 • tarjota välitöntä hyötyä omaan työhösi ja organisaatiolle
 • vähentää stressiä, kun saat kokonaiskuvan tekoälystä ja neuvot alkuun
 • kehittää omaa osaamistasi tekoälyn suhteen.

Kouluttajiemme käytännönläheinen sparraus- ja koulutustyyli kerää jatkuvasti kiitosta. He välttävät liikaa hypeä aiheen ympärillä ja arvostavat konkretiaa.

 

Koulutus sopii hyvin: 

 • viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisille
 • asiantuntijoille
 • johtajille
 • järjestöille
 • julkishallinnon organisaatioille
 • muille aiheesta kiinnostuneille


Tämä koulutus on räätälöitävissä mille tahansa organisaatiolle tai osallistujajoukolle. Koulutuksen valmistelu aloitetaan ennakkopalaverilla, jonka jälkeen tilaisuudet muokataan vastaamaan tilaajan täsmällisiä toiveita. Osallistujille tehdään tarvittaessa myös ennakkokysely, joka auttaa kouluttajia rakentamaan juuri oikeanlaisen ja tarpeita tukevan koulutuksen. 

Tämän koulutuksen suositeltava pituus on 2-3 tuntia.

 

Kouluttajat

Tätä ja muita tekoäly-koulutuksia toteuttavat yhteistyössä Piritta Seppälä Viestintä-Pirittasta ja Riitta Raesmaa Kamoon Digital Oy:sta. Voit tilata heidät kouluttamaan joko yksin tai yhdessä. Piritta ja Riitta tekevät myös tekoälyyn liittyviä sparrauksia ja pitävät aiheesta puheenvuoroja. 

Riitta Raesmaa on markkinoinnin ja tekoälyn asiantuntija. Hän on 30 vuoden ajan sparrannut, kouluttanut ja tukenut organisaatioita kehittämään toimintaansa eteenpäin. Riitta tekee yhteistyötä Viestintä-Pirittan kanssa ja on erinomainen, selkeä ja pidetty kouluttaja.  

Piritta Seppälä on viestinnän, verkkoviestinnän ja sosiaalisen median asiantuntija. Hänen pitkä kokemuksensa organisaatioviestinnästä, sen haasteista ja sosiaalisen median käytöstä eri yhteisöissä tarjoavat loistavan pohjan käytännönläheisten tekoäly-koulutusten pitämiselle. Pirittaa kiitetään usein hänen selkeästä ja helposti lähestyttävästä koulutustavastaan. 

 

Kiinnostuitko koulutuksesta? Ota yhteyttä sivun alareunan lomakkeella ja kerro tarkemmin tarpeistanne. 

*****************

Kaikki tekoäly-koulutukset:

Kehotemuotoilun perusteet

Edistynyt kehotemuotoilu käytännössä

Tekoälyn perusteet viestinnässä ja markkinoinnissa

Tekoälyn työkalut ja käyttötavat: näin käytät tekoälyä oman työn tukena

********************

Tutustu koko palvelutarjontaamme täällä.

Voit tilata omalle organisaatiollesi räätälöidyn koulutuksen, sparrauksen tai puheenvuoron mistä tahansa Viestintä-Pirittan aihepiireistä. 

Ota yhteyttä hallintokoordinaattoriimme ja kerro lisää toiveistasi: info@viestintapiritta.fi.

Kamoon Digitalista voit lukea lisää täältä.

 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Tekoälyn perusteet viestinnässä ja markkinoinnissa