Tekoäly viestinnässä: kehotemuotoilun perusteet

Kehotemuotoilu eli promptaaminen on keskustelua tekoälyn kanssa. Tämä koulutus keskittyy kehotteiden perusteisiin ja siihen, miten tekoälyn kanssa keskustelemalla saadaan aikaan haluttuja lopputuloksia. Taitava kehotemuotoilu on avain siihen, että tekoälystä on hyötyä omassa työssä.

Perustason koulutuksessa esimerkit ja harjoitukset keskittyvät teksteihin ja niihin liittyviin kehotteisiin. Koulutuksessa opitaan, miten tekoälyä voi hyödyntää erityyppisten tekstien laatimisessa, millainen on hyvä kehote ja miten kehotedialogi tekoälyn kanssa toimii parhaiten.

Koulutuksen voi tilata omalle organisaatiolleen räätälöitynä.

Koulutus koostuu luento-osuuksista ja kouluttajan näyttämistä käytännön esimerkeistä kehotteisiin liittyen. Koulutukseen on mahdollista sisällyttää myös harjoituksia, joita osallistujat tekevät koulutuksen aikana.  Koulutuksessa käytettävät esimerkit ovat suoraan vietävissä käytäntöön ja ne suunnitellaan organisaation toimintaa tukeviksi.

Koulutuksessa käydään perustasolla läpi:

1) Miten saat tekoälyltä ulos toimivia lopputuotoksia?

2) Millainen on hyvä kehote?

3) Miten hyödynnät kehotevuoropuhelua ideoinnin ja uusien näkökulmien löytämiseen?

 

Esimerkki Kehotemuotoilun perusteet -koulutuksesta

 • Mikä on kehote?
 • Tekoälyn kanssa keskusteleminen ja haluttua lopputulosta kohti eteneminen
 • Kehotemuotoilun eli promptaamisen erilaiset tasot
 • Viestinnän tekstien muokkaaminen ja luominen tekoälyn avulla
 • Parhaiden kehotteiden muotoileminen
 • Kehotteiden tallentaminen itselle muistiin
 • Erilaisia kehoteketjuja ja niiden lopputuotoksia
 • Halutun tyylin opettaminen tekoälylle
 • Tekijyyden säilyttäminen teksteihin
 • Neuvoja mistä kannattaa aloittaa työskentely tekoälyn kanssa – yksilön ja organisaation näkökulma
 • Eri työkalujen eroja kehotteiden ymmärtämisessä ja tuotoksissa
 • Kehote-harjoituksia

Osallistuakseen tähän perustason koulutukseen ei tarvitse olla vielä käyttänyt tekoälyä, mutta käyttökokemuksesta on hyötyä uuden oppimisessa. Kokeneemmatkin saavat kuitenkin uutta oppia ja inspiraatiota koulutuksesta.

Mahdollisia harjoituksia varten sovitaan työkalu, jota kaikki osallistujat pääsevät käyttämään. Työkalu voi olla esimerkiksi ChatGPT:n maksuton versio tai organisaatiossa jo käytössä oleva työkalu, kuten Copilot. Harjoittelu ei ole välttämätöntä, sillä koulutuksesta saa mukaan tuhdin paketin esimerkkejä ja neuvoja kehotemuotoiluun. Koulutuksessa käytettävät esimerkit ovat lisäksi suoraan vietävissä käytäntöön.

Koulutus sopii hyvin: 

 • viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisille
 • asiantuntijoille
 • johtajille
 • järjestöille
 • julkishallinnon organisaatioille
 • muille aiheesta kiinnostuneille

 

Tämä koulutus on räätälöitävissä mille tahansa organisaatiolle tai osallistujajoukolle. Koulutuksen valmistelu aloitetaan ennakkopalaverilla, jonka jälkeen tilaisuudet muokataan vastaamaan tilaajan täsmällisiä toiveita. Osallistujille tehdään tarvittaessa myös ennakkokysely, joka auttaa kouluttajia rakentamaan juuri oikeanlaisen ja tarpeita tukevan koulutuksen.

Tämän koulutuksen suositeltava pituus on 2-3 tuntia.

 

Kouluttajat

Tätä ja muita tekoäly-koulutuksia toteuttavat yhteistyössä Piritta Seppälä Viestintä-Pirittasta ja Riitta Raesmaa Kamoon Digital Oy:sta. Voit tilata heidät kouluttamaan joko yksin tai yhdessä. Piritta ja Riitta tekevät myös tekoälyyn liittyviä sparrauksia ja pitävät aiheesta puheenvuoroja.

Riitta Raesmaa on markkinoinnin ja tekoälyn asiantuntija. Hän on 30 vuoden ajan sparrannut, kouluttanut ja tukenut organisaatioita kehittämään toimintaansa eteenpäin. Riitta tekee yhteistyötä Viestintä-Pirittan kanssa ja on erinomainen, selkeä ja pidetty kouluttaja.

Piritta Seppälä on viestinnän, verkkoviestinnän ja sosiaalisen median asiantuntija. Hänen pitkä kokemuksensa organisaatioviestinnästä, sen haasteista ja sosiaalisen median käytöstä eri yhteisöissä tarjoavat loistavan pohjan käytännönläheisten tekoäly-koulutusten pitämiselle. Pirittaa kiitetään usein hänen selkeästä ja helposti lähestyttävästä koulutustavastaan.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta? Ota yhteyttä sivun alareunan lomakkeella ja kerro tarkemmin tarpeistanne. 

****************

Muut tekoäly-koulutukset:

Kehotemuotoilun perusteet

Edistynyt kehotemuotoilu käytännössä

Tekoälyn perusteet viestinnässä ja markkinoinnissa

Tekoälyn työkalut ja käyttötavat: näin käytät tekoälyä oman työn tukena

 

********************

Tutustu koko palvelutarjontaamme täällä.

Voit tilata omalle organisaatiollesi räätälöidyn koulutuksen, sparrauksen tai puheenvuoron mistä tahansa Viestintä-Pirittan aihepiireistä.

Ota yhteyttä hallintokoordinaattoriimme ja kerro lisää toiveistasi: info@viestintapiritta.fi.

Kamoon Digitalista voit lukea lisää täältä.

Kommentit

Kirjoita kommentti

Tekoäly viestinnässä: kehotemuotoilun perusteet