Blog

}

Viewing post details...

Live-lähettäminen yleistymässä some-sisällöissä

Viestintä-Pirittan Piritta kirjoittaa Periscopen ja Facebook-liven käytöstä organisaatioviestinnän välineinä ja listaa perusfaktat Facebook-livestä. 

 

Live-lähettäminen yleistymässä some-sisällöissä

 

Eilisen Viestintä-Pirittan sosiaalisen median strategia ja mittaaminen -koulutuksen yhteydessä sivusimme useaan otteeseen mm. live-lähettämistä osana organisaation some-sisältöjä. Periscopen kautta Facebook-live -lähetyksiin levinnyt viestinnän muoto on yleistynyt viime aikoina selvästi ja live-lähetykset esimerkiksi Facebookissa myös saavat huomiota ja keräävät näyttökertoja mukavasti muita julkaisuja enemmän.

 

Some-suunnitelmien ja toiminnan kehittämisen osalta tämä on yksi hyvä esimerkki siitä, miksi eri some-kanavien käyttötapoja on hyvä tarkastella tasaisin väliajoin. Viestintä-Pirittan suositus on tehdä onnistumisanalyysia ja mittaamista vähintään kvartaaleittain, mutta resursseista riippuen myös useammin.

 

 

Live-julkaisujen laaja kirjo

 

Periscopen ponnistaessa lentoon vuosi sitten syksyllä 2015, monet organisaatiot alkoivat tunnustellen ottamaan ensiaskeliaan live-lähettämisessä. Tapahtumalähetykset olivat helppo tapa jakaa käynnissä olevia tapahtumia ja julkisia koulutuksia myös sellaisille henkilöille, jotka eivät päässeet paikalle tilaisuuksiin .

 

Tilaisuuksista ja koulutuksista tehdyt lähetykset ovat erinomainen tapa tarjota sisältöä kohderyhmille etäyhteyksien päässä.

 

Facebook-liven saapuminen osaksi Facebookin eri toimintoja mahdollistaa nykyään erilaisten lähetysten tekemisen myös niin Facebook-sivuilla, -ryhmissä, -tapahtumissa kuin henkilökohtaisissa profiileissa. Live-lähetysten sisällöt ovat myös vuoden kuluessa jalostuneet ja organisaatiot ovat uskaltautuneet kokeilemaan erilaisia tapoja tuoda toimintaansa esille lähetysten kautta.

 

Asiantuntijoiden tietoiskut, johtajien viikkokatsaukset tai vaikkapa arkiliikunnan vinkkivideot live-lähetyksinä tuovat uutisvirtaan mukavan rentoa otetta ja myös kiinnostavaa katseltavaa. Hyvän höysteen kokonaisuuteen tekee se, että lähetyksiin voi halutessaan myös osallistua katsojana kysymällä ja kommentoimalla.

 

 

7 perusfaktaa Facebook-livestä

 

  1. 1. Liveä kuvataan älypuhelimen tai tabletin mobiilisovelluksella.
  2. 2. Kun mobiiililaite on riittävän lähellä kuvattavaa, eikä taustalla ole hälyä, puhelimen tai tabletin mikrofoni riittää lähetyksen tekemiseen.
  3. 3. Kameraa voi vaihtaa lähetyksen aikana mobiililaitteen kameroiden välillä.
  4. 4. Lähetykseen tulevat kommentit näkyvät mobiililaitteen ruudulla ja lähetyksen tekijä voi halutessaan vastata niihin lähetyksen aikana.
  5. 5. Lähetystä voi editoida sen päättymisen jälkeen.
  6. 6. Lähetyksen voi julkaista Facebook-sivulle sen päättymisen ja mahdollisen editoinnin jälkeen.
  7. 7. Sivulle julkaistuun lähetykseen tulleet kommentit tallentuvat normaalisti näkymään julkaisun kommenteiksi. Näihin kannattaa vastata myös kommenttikentässä, vaikka niihin olisi vastattu myös lähetyksen yhteydessä.

 

 

Periscope vai Facebook-live?

 

Koulutuksissa ja organisaatioissa keskusteluttaa myös oikean live-lähettämisen mahdollistavan kanavan valinta. Kumpi siis valita tässä bloggauksessa käsitellyistä: Periscope vai Facebook-live? Vastaus löytyy live-lähetysten kohderyhmästä.

 

Jos tavoitellut henkilöt ovat tavoitettavissa Facebookista, kannattaa lähetys tehdä sinne. Jos kohdeyleisö on puolestaan Twitter-käyttäjiä ja aihe ajankohtainen, josta puhutaan jo valmiiksi Twitterissä, on tällöin hyvä valita Periscope lähetysalustaksi.

 

Oli käytössä sitten mikä tahansa live-alusta, on tärkeää myös muistaa markkinoida lähetyksiä etukäteen!

 

Tästä siis suoralla aasinsillalla muistutukseen tulossa olevasta Viestintä-Pirittan livestä: Piritta pitää kymmenen minuutin infon laadukkaista live-lähetyksistä perjantaina 16.9.2016 klo 10 alkaen osoitteessa www.facebook.com/viestintapiritta.

 

Muista myös LIve-lähettämiseen liittyvät koulutuksemme syksyllä 2016:

Laadukas live-lähetys -koulutus Helsingissä 12.10.2016.

Laadukas live-lähetys -koulutus Tampereella 1.11.2016.

 

Share Button

Comments

Comments are closed.

AVAA
Viestintä-Piritta
Aleksis Kiven katu 50 a 5
00510 Helsinki

info@viestintapiritta.fi

0400-622046

Y-tunnus: 2321368-2