Viestintä-Pirittan 7 vuoden tarina

Viestintä-Piritta täyttää 7 vuotta tänään 13.3.2017. Piritta kirjoitti ajatuksiaan yrityksen tarinasta matkan varrelta tähän bloggaukseen. 

Viestintä-Pirittan 7 vuoden tarina

Tänään on kulunut tasan seitsemän vuotta siitä, kun jalka kipsissä matkustin pitämään historian ensimmäistä Viestintä-Pirittan sosiaalisen median koulutusta Jyväskylään. Joitakin kuukausia aiemmin Himalajalla katkennut sääriluu oli pakottanut minut neljän seinän sisään toipumaan ja paikallaan oleminen antoi aikaa oivaltaa oman kiinnostuksen kohteeni ja erityisosaamisalueeni: järjestöt ja sosiaalisen median. 

Lisäsin tuolloin itseni verkossa Sometun some-kouluttajalistalle, mistä ensimmäinen tilaukseni myös tuli: Nuorisovaltuustojen liitto kaipasi some-puhujaa keväiseen tilaisuuteensa. Tätä seurasivat seuraavat koulutukset, uudet asiakkuudet ja yhä kasvava kysyntä sosiaalisen median ja verkkoviestinnän koulutuksen ja konsultaation saralla. Järjestömaailman tuntevana kouluttajana minun oli myös helppo laajentaa asiakkuuksiani julkiselle sektorille ja jakaa osaamistani vuosien varrella myös kunnille, ministeriöille ja virastoille. 

Tänään, 7 vuotta tuon ensimmäisen tilaisuuden jälkeen, lukemat hämmästyttävät itseänikin. Vauhtisokeus kun välillä estää tarkastelemasta tehtyjä tekoja ja silmät katsovat vain eteenpäin. 

Tähän mennessä meillä on ollut: 

915 pidettyä tilaisuutta 

2000 koulutus/konsultaatiotuntia

17 000 osallistujaa tilaisuuksissamme

Lisäksi olen itse kirjoittanut kaksi järjestöille suunnattua Kansalaisfoorumin kustantamaa sosiaalisen median kirjaa, Kiinnostu ja kiinnosta (2011) ja Kuuntele ja keskustele (2014). 

Asiantuntjoidemme kanssa olemme myös kirjoittaneet ja Viestintä-Piritta kustantanut sekä Instagram- että Snapchat-oppaat. 

Järjestösome-kartoituksen olemme tehneet nyt kolmena vuonna, jonka tarkoituksena on tuoda esiin sitä, miten sosiaalisen median käyttö järjestöissä edistyy ja kehittyy. 

Blogimme on valittu vuosien varrella viestintäblogien luetuimpiin blogeihin Suomessa ja itseäni sekä asiantuntijoitamme on haastateltu lukuisiin artikkeleihin eri lehdissä, verkkojulkaisuissa ja radiossa. Viime aikoina myös täysin etänä toimiva toimistokulttuurimme on herättänyt kiinnostusta ja olen käynyt puhumassa sekä yrittäjyydestä että työkulttuuristamme eri seminaareissa. 

Asiantuntijatiimimme itseni mukaan lukien on lisäksi vahvasti edustettuna eri hallituksissa ja luottamustehtävissä, joka tuo erinomaisen lisän osaamista ja ymmärrystä koulutuksiimme.

Paljon on tehty, vielä enemmän on ideoitu ja monista ideoista myös versonut tuloksia, kuten esimerkiksi kaikille avoimet vuosittaiset koulutuksemme tai yhteistyökumppaneidemme Communikén ja Radical Soulin kanssa yhdessä luotu järjestötapahtuma Menestyvät järjestöt. 

Yksinyrittäjästä tiimiksi

Juhlimme Viestintä-Pirittan 7-vuotiasta taivalta perjantaina Helsingissä. Paikalla vieraili kymmeniä ihmisiä ja läsnä oli koko Viestintä-Pirittan yritysperhe. Se perhe koostuu tänä päivänä palkatusta henkilöstöstä, kouluttajatiimistä, yhteistyökumppaneista ja sidosryhmien edustajista. Kun mukaan otetaan meille tärkeimmät: asiakkaat vuosien varrelta, niin uudet kuin vanhat, oli koossa minulle ja yrityksellemme elintärkeä kombo. 

Minä kun aloitin Viestintä-Pirittana yksin. Eipä mieleeni tullut junalla Jyväskylään vuonna 2010 matkustaessani, että tänä päivänä juhlisin näin upean joukon kanssa ihmisiä, asiantuntijoita, tekijöitä, osaajia ja asiakkaita, joita osaamisellamme voimme auttaa. 

Tuolloin ajattelin, että kokeillaan nyt, mitä tästä tulee. Jos saisin elätettyä itseni asiantuntijuudellani, olisin tyytyväinen. Jäädessäni kokonaan pois viimeisestä määräaikaisesta järjestössä olleesta työpaikastani, sain myös usein kuulla olevani hullu. ”Tuosta ei voi tulla mitään”, minulle sanottiin. Tänään kuulen: ”Aivan mielettömän upeaa työtä!” ja samalla muistutan myös itseäni siitä, millainen matka on tullut taivallettua. 

Viestintä-Pirittan toiminta on aina perustunut tarkkaan kohdennettuun asiantuntijuuteen ja asiakkaillemme räätälöityihin tilaisuuksiin, oli kyse sitten sosiaalisen median strategiakonsultaatiosta tai seminaaripuheenvuorosta asiantuntijan verkkoviestintään liittyen. Tämän osaamisen myötä olemme myös kasvaneet, vaikka kasvu ei olekaan ollut Viestintä-Pirittan toimintaa yksinomaisesti ohjaava tekijä.

Kasvavaan kysyntään on luonnollisesti pitänyt vastata ja yritykseni onkin muokkautunut vuosien varrella seuraavien askelmerkkien myötä eteenpäin. 

1. Kouluttajatiimin perustaminen alihankintana työskentelevistä viestinnän asiantuntjoista

– vuodesta 2013 lähtien

– tänään upeaan tiimiimme kuuluvat seuraavat henkilöt: Laura Johansson, Helmi Elina Korhonen, Anne Lindfors, Pauliina Mäkelä ja Maija Ruokonen

– asiantuntijatiimimme on erinomainen osoitus siitä, että myös kilpailijat voivat tehdä hyvin läheistä yhteistyötä ja niin, että hyötyä saavat molemmat osapuolet, tästä esimerkkinä tiimissämme sen alkumetreiltä jo ollut Kinda Oy:n Pauliina Mäkelä ja viime vuoden lopulla mukaan tullut Lvngroomin Laura Johansson

– yhtä upeaa on voida jatkaa koulutustoimintaa järjestöviestinnän ja -johtamisen osaajien Anne Lindforsin ja Maija Ruokosen kanssa, jotka tekevät päivätyötä järjestösektorilla

– tänään varmistui myös, että saamme mukaan tiimiimme Helmi Elina Korhosen, joka tuo tiimiimme osaamista niin järjestöjen, nuorten kuin mediakasvatuksen saralta

2. Hallintokoordinaattorin ja muiden asiantuntijoiden palkkaaminen

– vuodesta 2015 lähtien

– tänään henkilöstömme koostuu Heidi Maaria Johanssonista, Päivi Laaksosta sekä maaliskuun loppuun mukanamme olevista Marika Mastista ja Elina Sorsasta

– tämän ryhmän kanssa työskentely on ollut upeaa ja tuotteliasta, kiitos jokaisesta hetkestä, mitä niin etänä kuin pepa-palavereiksi kutsutuissa PerjantaiPalavereissamme olemme eläneet töitämme eteenpäin viedessämme – kanssanne on aivan huikea työskennellä!

3. Yhteistyökumppaniverkosto ja sen kasvattaminen

– yhteistyökumppanuus on ollut osa Viestintä-Pirittan toimintaa sen alkumetreiltä lähtien

– meillä yhteistyökumppanit ovat tärkeä osa kokonaisuutta, joiden kanssa voimme tarjota asiakkaillemme entistä laajempaa osaamista ja palveluita

– esittelimme perjantaina uudet yhteistyökumppanimme: Avoine Oy, Burha ja Tuomo Burman, Lexperience ja Elina KoivumäkiLvngroomSmile Audiovisual sekä Tarinakone ja Anne Kalliomäki

– tämän joukon lisäksi yhteistyötä on tehty jo vuosia yhdessä järjestötrion Communikén Heidi Korvan ja Radical Soulin Salla Saarisen kanssa, joiden kanssa kehitimme jo kahdesti järjestetyn Menestyvät järjestöt -tapahtuman

– tällä yhteistyökumppanijoukolla me pystymme tarjoamaan entistä laajempaa osaamista asiakkaillemme, kun mukana tekemisessä on niin verkkopalvelujen asiantuntijuutta, esteettömyyden ja somen tuntijoita, juridiikan ja henkilöbrändäyksen osaajia, kuvan ja videon erinomaisesti hallitsevia tahoja, tarinallistamisen parhaimmisto Suomessa kuin järjestökampanjoinnin ja varainhankinnan osaajia

Yhteistyökumppanuus tarkoittaa meille mahdollisuutta tarjota asiakkaillemme enemmän ja vankalla osaamisella sekä potentiaalia luoda Suomeen lisää sellaista tietotaitoa ja osaamista, jota yksin emme pystyisi tuottamaan.

Haluan vielä erikseen kiittää jokaista yhteistyökumppaniamme sekä tähän mennessä tekemistämme että tulossa olevista hankkeista ja koulutuksista yhdessä. 

Yritys ei ole koskaan valmis ja huomista kohti mennään joka päivä

Vuosien varrella olen myös saanut muistuttaa itseäni ja kanssani työskenteleviä tahoja, että yritys ei ole koskaan valmis. 

Viestintä-Pirittan toimintamallin myötä mukaan on tullut niin uusia digitaalisia järjestelmiä kuin sisäisiä toimintatapoja, joita on uudistettu ja kehitetty matkan varrella. Ihmiset ovat vaihtuneet ja uudet mukaan saapuneet osaajat ovat tuoneet toimintaan uusia kehitysehdotuksia ja -ajatuksia. 

Yritystoiminnan kehittäminen ja yhteistyö on perustunut vahvaan yhdessä tekemiseen ja luottamukseen. Siksi en ehkä pitkään aikaan ensimmäisen työntekijäni palkattuani edes tajunnut olevani pomo. Sen oivalluksen aika tuli vasta myöhemmin, kun olimme jo pitkään tehneet töitä yhdessä ja hän asiasta minulle tokaisi (Kiitos Heidi Maaria 😉 ).  

Koko toimintaamme kuvastaakin kenties parhaiten sana Yhdessä. 

Tähän uskon myös jatkossa: yhdessä ideoiden ja tehden, niin yrityksen sisällä kuin sen ulkopuolelle pystymme luomaan myös jatkossa toimintaympäristön, missä henkilöstöllä on hyvä olla ja kouluttajatiimin sekä yhteistyökumppanien kanssa hommat toimivat ja kehittyvät. 

Ja kaiken ytimessä ovat luonnollisesti asiakkaamme, joille haluamme jatkossakin tarjota ja jakaa asiantuntevaa osaamistamme, ja jonka räätälöimme jokaisen tilaajan tarpeita mukailevaksi. 

Paljon on vuosien varrella tapahtunut ja monta hienoa hetkeä koettu. Ja näin syntymäpäivänä on aika muistuttaa kaikkia siitä, miten upeaa on voida tehdä työtä tällaisessa joukossa. 

Siis 7 vuoden edestä kiitos asiakkaamme, yhteistyökumppanimme, sidosryhmämme, kouluttajatiimimme ja henkilöstömme – teistä kaikista muodostuu Viestintä-Piritta! 

Asiantuntijuutta taidolla, tunteella ja yhdessä! Eilen, tänään ja huomenna! 

– Piritta Seppälä, toimitusjohtajatar, Viestintä-Piritta Oy

(Ainiin, mitä huomenna tapahtuukaan normaalin työmme lisäksi? Kevään aikana julkaisemme ainakin uudet verkkosivumme ja tämän vuoden aikana kuullaan myös kolmannesta kirjastani, jota alan työstämään lähiaikoina.)

Kommentit

Kirjoita kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viestintä-Pirittan 7 vuoden tarina