Uutta Twitterissä: profiili ja kiinnitetyt twiitit

Twitter uudistaa parhaillaan selaimessa näkyvän profiilin ulkoasua. Twitter tiedotti viime viikolla, että uudistus tulee voimaan kaikille Twitter-käyttäjille muutaman viikon kuluessa. Uudet Twitter-käyttäjät saavat käyttöönsä heti uuden ilmeen.

Oman Twitter-tilini profiili on ollut uudenlainen jo viikon päivät ja koostin tähän bloggaukseen asiat, joita uudistus pitää sisällään. Kunkin kuuden kohdan ohessa on vinkki, miten tästä uudistuksesta voi hyötyä tai miksi siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

1. Otsakekuvan koko muuttuu

Uudessa profiilissa suositeltu otsakekuvan koko on 1500 x 500 ja maksimikoko 5 MT. Otsakekuva näkyy tilin ylälaidassa leveänä ja hallitsevana osana, jonka päälle vasempaan alareunaan asettuu tilin profiilikuva.

Vinkki: Otsakekuvan avulla voit kuvamuodossa kertoa muille, kuka olet, mistä tulet tai esimerkiksi millaisista aiheista twiittaat. Otsakekuva korostaa tilisi ilmettä ja voit sen avulla kiinnostavalla tavalla tuoda esille lisää tietoa itsestäsi tai organisaatiostasi.

2. Tilin välilehtien paikka on nyt otsakekuvan alla

Otsakekuvan alle on listattu aiemmin profiilin vasemmassa reunassa olleet profiilin välilehdet: twiitit, kuvat, seuratut, seuraajat, suosikit ja Lisää-painikkeen takana listat.

Vinkki: Muista, että yksityisviestejä lukuun ottamatta kaikki Twitterissä tekemäsi toiminnot ovat selattavissa profiilisi kautta, myös suosikiksi merkitsemäsi muiden tekemät twiitit.

3. Tilin kuvaus, Twitterin käytön aloitusaika ja muut perustiedot

Tilisi 160 merkkiä pitkä kuvaus näkyy nyt profiilikuvasi alla vasemmalla. Mukana on uudessa profiilissa tieto siitä, koska olet aloittanut Twitterin käytön. Jakamiesi kuvien ja videoiden kooste näkyy näiden tietojen alla.

Vinkki: Muista, että tilisi kuvaus on usein tärkeimpiä syitä alkaa seuraamaan sinua Twitterissä. Kirjoita kuvaus siis hyvin ja tilisi käyttötarkoitusta mukaillen. Ihmisiä kiinnostavat perusteet, miksi sinua kannattaa seurata sekä lupaus siitä, mitä aiot Twitterissä tehdä ja twiitata.

4. Seurattujen ja seuraajiesi selaaminen nyt visuaalisempaa

Uudessa profiilissa seuraamiesi tilien ja sinun seuraajiesi lista on myös muuttanut ulkoasuaan. Toisten profiileista näkyy nyt neliönmallinen otos, jossa on otsakekuva, profiilikuva, tilin nimi, nimimerkki ja tilin kuvaus.

Vinkki: Tilin kuvauksen ja otsakekuvan käyttäminen korostuvat selatessa muiden tilejä. Näihin kannattaa siis panostaa, jotta erottuu edukseen muiden tilien joukosta kiinnostavana twiittaajana.

5. Twiittivirta visuaalisempi ja mukana on myös korostuksia

Twiittisi ovat edelleen selattavissa profiilistasi kenen tahansa toimesta aikajärjestyksessä, uusin ylimmäisenä. Twitter korostaa näyttämällä isommalla fontilla sellaisia twiittejäsi, jotka ovat saaneet enemmän huomiota tai reaktioita Twitter-käyttäjien joukossa. Huomaa myös, että voit valita, selaatko Twitter-käyttäjän itse tekemiä twiittejä tai uudelleentwiittauksia (”Twiitit”) vai myös twiittaajan vastauksia toisille twiittaajille (”Twiitit ja vastaukset”).

Vinkki: Korostettujen twiittien avulla voit nähdä suoraan, mitkä twiittisi tai muiden twiitit ovat selkeästi muita kiinnostavampia. Näitä seuraamalla ja suosituista twiiteistä oppimalla voi kehittää omaa twiittaamistaan edelleen.

6. Twiittien kiinnittäminen profiilin twiittivirtaan on nyt mahdollista

Twitter mahdollistaa twiittien upottamisen ja sähköpostijakamisen lisäksi twiittien kiinnittämisen näkymään profiilisivun ylimmäisenä twiittinä. Voit kiinnittää minkä tahansa oman twiittisi näkymään profiilissasi ylimmäisenä, vaikkei se olisikaan viimeisin tekemäsi twiitti. Vain yhden twiitin kiinnittäminen kerrallaan on mahdollista. Kiinnittäminen tapahtuu twiittisi alareunassa olevan kolmen pisteen päältä klikkaamalla ja valitsemalla alasvetovalikosta kohdan: ”Kiinnitä profiilisivullesi”.

Vinkki: Kiinnitetyn twiitin avulla voit esimerkiksi täydentää profiilisi sisältöä niiden silmissä, jotka vierailevat profiilissasi tai korostaa muuta aiemmin twiittaamaasi sisältöä.

Twitterin tekemiin lähiaikojen uudistuksiin kuuluu myös mahdollisuus jakaa neljä kuvaa yhdessä twiitissä. Tämä onnistuu iPhonen ja Android-puhelinten Twitter-sovelluksella. Lue lisää tästä ja toisten twiittaajien merkitsemisestä kuviin bloggauksestani: Uutta Twitterissä: Neljä kuvaa kerrallaan twiittiin.

Lue myös Twitterin bloggaus profiilien uudistuksesta: Coming soon: A whole new you, in your Twitter-profile.

Vinkki: Päivitetty Twitterin käyttöopas on nyt selattavissa Slidesharessa

 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutta Twitterissä: profiili ja kiinnitetyt twiitit