Mistä on some-ihmiset tehty?

Keitä ne on ne ihmiset, jotka sosiaalisessa mediassa keskustelevat? Mistä heidät on oikeasti tehty? No naurusta, huumorista, hyvistä jutuista ja avoimesta mielestä. He ovat ajattelijoita, ideoijia, asiantuntijoita, vauhdikkaita menijöitä ja tekijöitä, mutta ennen kaikkea he ovat sosiaalisia. Ja mistä minä sen tiedän? Koska minä tunnen vinon pinon some-ihmisiä. Tunnen heitä vuosien varrelta ja monista heistä on tullut ystäviäni, vaikka suhteemme on alun perin perustunut siihen, että olemme vaihtaneet Twitterissä twiitin tai kaksi. Niin, ja ennen kaikkea, minä tunnen heitä #somejouluista.

#somejoulut

Reilu vuosi sitten satuin työmatkalla samaan lentokoneeseen Twitteristä tutun Sanna Veijasen eli @sannatha’n kanssa. Tai itse asiassa bongasin hänet Foursquaren kautta, kun loggasin itseni sisään lentokentälle ja huomasin hänen olevan samalla portilla. Siis Foursquaressa. Olimme tavanneet kerran tai pari aiemminkin, mutta nyt ehdimme koko lennon ajan vaihtaa kuulumisia, siis ihan kasvotusten. Some-tutun viereen on helppo istua, kun kerran Twitteristä jo tunnetaan.

Siinä istuskellessamme tuli mieleemme, että olisipa kiva nähdä muitakin Twitteristä tuttuja taas livenä. Keväämmällä oli tulossa kyllä jälleen Sometime2013, mutta pikkujoulut voisi järjestää jo sitä ennen. Ja siitä se sitten lähti: Facebook-event pystyyn ja hashtag #somejoulut käyttöön Twitteriin. Jyrki Ollinen aka @jatsi ilmoittautui mukaan järjestelyjoukkoihin ja pian olimme varanneet käyttöömme Cafe Loosen yksityistilaisuutta varten. Paikalle saapui reilut 50 somettajaa, niin toisilleen tuttuja kuin tuntemattomia.

Tänä vuonna homman polkaisi käyntiin Jatsi ja minä vuorollani liityin järjestelyjoukkoihin. Siis jälleen Facebook-event pystyyn, ”#somejoulut tulee taas!” -twiitit liikkeelle ja varaamaan Cafe Loose yksityistilaisuutta varten. Paikalle saapui tänä vuonna 62 sosiaalisen median aktiivia, ihmisiä elämän joka laidalta. Oli kampaajaa, some-kouluttajaa, viestintäpäällikköä, ammattiyhdistysaktiivia, hr-asiantuntijaa, naurujoogaopettajaa, ammattijärjestäjää, yrittäjää… Ja kaikkia meitä yhdisti sosiaalinen media ja avoin keskustelu siellä. Moni oli jutellut jo ennen juhlia Twitterissä ja kun kohdattiin livenä, oli kuin oltaisiin vanhoja tuttuja.

Se siinä alusta saakka on erikoista ollutkin: kun keskustelet avoimella otteella samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa somessa, luot suhteita, joita voi jatkaa luontevasti nämä ihmiset tavatessasi. Tällöin ollaan kuin samalla viivalla ja voidaan jatkaa juttua siitä, mihin somessa jäätiin. Sosiaalisen median tapahtumissa ei ole koskaan tarvetta päteä, ei pönöttää, vaan keskustella voi niin asiasta kuin asiasta ja olla täysin oma itsensä.

Keitä ne sosiaalisen median hörhöt siis ovat? Kaikenlaisia ihmisiä, jotka keskustelevat toistensa kanssa heitä kiinnostavista asioista, niin somessa kuin sen ulkopuolella. He osaavat puhua ja nauraa ihan oikeastikin, muutenkin kuin pelkillä hymiöillä. He ovat sosiaalisia ja heillä on paljon sanottavaa. Eikä heidän käteensä ole liimattu älypuhelinta – tämän vuoden somejouluissa korviini nimittäin kantautui lause: ”Hei täällähän oikeasti puhutaan keskenään, ei edes twiitata niin paljon kuin vuosi sitten!”.

On suuri ilo kuulua tähän joukkoon ja oppia tuntemaan aina uusia, mielenkiintoisia ihmisiä! Jos et siis vielä tunne meitä, niin Somejoulut2013-väki on koottu tälle Twitter-listalle (kiitos Jatsi!).

Ps. Sovimme jo Jatsin kanssa, että ensi vuonna laitamme #somejoulut pystyyn kolmatta kertaa. Sitä ennen: twiittailemisiin, tapaamisiin CMADissa ja Sometime2014:ssa  sekä oikein Hyvää Joulua sekä Menestystä Vuodelle 2014!

Kommentit

Kirjoita kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mistä on some-ihmiset tehty?