Julkishallinto, sosiaalinen media ja Pekka Sauri

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri oli Yle Puheen iltapäivässä haastateltavana tiistaina 3.6.2014.

Toimittaja Raimo Tyykiluoto haastatteli Sauria ajankohtaisesta aiheesta: sosiaalisen median mahdollisuudet julkishallinnon ja johtajan viestintävälineenä.

Suosittelen lämpimästi kuuntelemaan haastattelun Yle Areenassa, johon tämä blogiartikkelini pohjaa.

Noin 15 minuutin mittaisen haastattelun aikana Sauri pukee sanoiksi juuri niitä asioita, joista useimmissa sosiaalisen median koulutuksissa ja seminaareissa paljon keskustellaan. Vaikka haastattelu keskittyykin erityisesti kuntien sosiaalisen median käyttöön, ovat Saurin ja haastattelussa myös mukana olevan Kuntaliiton verkkoviestintäpäällikkö Tony Hagerlundin näkemykset hyödyllisiä kuultaviksi kaikille organisaatioille ja sosiaalista mediaa työssään käyttäville henkilöille. Sauri tuo hyvin esiin näkemyksiään esimerkiksi siitä, miten ratkoa ajankäyttöpulmia tai suhtautua työ- ja yksityisminän eroihin sosiaalisen median käytössä.

Poimin Saurin haastattelusta tähän alle  hänen korostamansa asiat liittyen sosiaalisen median käyttöön osana organisaation ja johtajan viestintää:

1. Jos sinulla on tietoa, jaa se.

2. Sosiaalisen median käyttö on enemmän asenne- kuin aikakysymys.

3. Kommunikaatio ihmisten kanssa somessa ei ole lisätyötä, vaan yksi oleellinen työtapa.

4. Sosiaalinen media on hyvä kanava tuoda kaupunkilaiset ja kaupunkiorganisaatio yhteen keskustelemaan.

5. Sosiaalisen median idea on avoin ja moninkeskinen keskustelu.

6. Tärkeää on, että myös organisaation nimissä olevan sosiaalisen median tilin takana on selkeästi ihminen.

7. Johdon täytyy olla mukana sosiaalisessa mediassa, koska johto edustaa organisaation arvomaailmaa,  ja kun johtaja on somessa, tulevat organisaation arvot myös esille läpinäkyvällä tavalla.

8. Ei ole olemassa Pekka Sauria ja apulaiskaupunginjohtaja Sauria – on vain yksi ja sama henkilö.

9. Omalla persoonalla voi viestiä myös työroolissa eikä roolien sekoittumista tarvitse pelätä.

10. Kysymys ei ole tähtitieteestä – sosiaalisen median välineet ovat tämän päivän keino käydä keskustelua ihmisten kanssa, myös organisaatiolle.

Haastattelun päätteeksi Sauri kannustaa yhä useampia osallistumaan sosiaalisen median keskusteluun ja ottamaan siitä hyödyn irti: [quote] ”Olisi tärkeää, että julkishallinnon osallistuminen leviäisi sosiaalisessa mediassa ja mukana olisi mahdollisimman monta toimijaa, joista kukin hoitaisi omaa tonttiaan sosiaalisen median keskustelussa”. [/quote]

Pekka Sauri toimii oivana esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä läpinäkyvästä, aktiivisesta ja aidosti vuorovaikutteisesta viestinnästä oman kohderyhmänsä edustajien, kaupunkilaisten kanssa. Niinpä ei ollut yllätys, että Sauri palkittiin haastattelun julkaisupäivänä myös ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n ProCom-päivässä Vuoden Johtajan palkinnolla. Viestintä-Piritta onnittelee Pekka Sauria ja muita viestintäpalkintojen saajia!

 

 

 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Julkishallinto, sosiaalinen media ja Pekka Sauri