3 uutta ja kiinnostavaa ominaisuutta Canvassa

 

Graafisen suunnittelun verkkotyökalu Canva julkistaa uusia ominaisuuksia nopealla tahdilla. Tässä blogikirjoituksessa nostetaan esille kolme kiinnostavaa työkalua, joilla voit täydentää viestintääsi ja viedä sitä uudelle, korkeammalle tasolle! Esitellyt ominaisuudet on julkaistu Canvassa syksyllä 2022.

Tekstin on kirjoittanut Minna Koirikivi, joka toimii Viestintä-Pirittan asiantuntijana ja sisällöntuottajana. Hän on käyttänyt Canvaa lähes päivittäin jo vuodesta 2016 lähtien.

 

1. Text to Image -ominaisuudella otat tekoälyn avuksi tuotosten tekoon.

Marraskuussa 2022 Canva lanseerasi Text to Image -työkalun. Kyseinen ominaisuus valjastaa tekoälyn avuksi graafisten tuotosten tekemiseen: tekoäly luo kirjoittamasi lauseen pohjalta kuvia, joista voit valita yhden tai useamman suunnittelumalliisi!

Työkalun tekstikenttään kirjoitetaan lause, jonka pohjalta tekoäly luo kuvia. Työkalussa voi myös valita kuvien tyylin eri vaihtoehdoista: tarjolla on esimerkiksi 3D-, valokuva- ja maalaus-vaihtoehdot. Tyylin jälkeen valitaan vielä toivottu kuvasuhde (neliö, vaaka tai pysty). Lopuksi painetaan “Luo kuva” -painiketta ja odotetaan, että tekoäly luo kuvat!

Text to Image löytyy Canvan Elementtikirjaston Sovellukset-osiosta.

 

2. Nappaa yleisösi huomio käyttämällä tehosteita diaesityksesi aikana.

Kun Canvalla tekemäsi diat ovat esitystilassa, voit yllättää yleisösi helposti pienillä tehosteilla painamalla tiettyjä painikkeita. Canva uutisoi tästä ominaisuudesta lokakuussa 2022.

Jännityksen tuntua voit lisätä painamalla D-näppäintä, jolloin ruudulle ilmestyy pärisevä rumpu. Ennen seuraavaan diaan siirtymistä voit taas painaa U-näppäintä, jolloin ruudun täyttää sulkeutuva esirippu. Painaessasi nuolinäppäintä esirippu aukeaa ja seuraava dia tulee esiin!

Korostaaksesi yllätyksen paljastumista tai uuden asian julkistusta voit painaa C-näppäintä, jolloin ruudulla lentelee konfettisadetta. Koko esityksen voit päättää mikin pudotukseen, joka tulee ruudulle painamalla M-painiketta.

 

3. Taustan poistajalla saat tehtyä siistitympiä ja tyylikkäämpiä videoita.

Syyskuussa 2022 Canva ilmoitti useista videoiden editointiin liittyvistä uusista ominaisuuksista. Yksi niistä oli Taustan poistaja -niminen työkalu, jolla nimensä mukaisesti saa poistettua taustan videosta! Kyseinen toiminto löytyy klikkaamalla “Muokkaa videota” -painiketta ohjelman yläreunasta.

Taustan poisto on käytettävissä videoissa ja valokuvissa muun muassa Canva Pro- ja Canva for Nonprofits -versioissa. Videoiden osalta ominaisuus on vielä beta- eli kehitysvaiheessa.

 


 

Haluatko viedä visuaalista viestintää uudelle tasolle?

Ilmoittaudu Minnan Viesti visuaalisesti somessa -sarjan Viestintä-webinaareihin:

Voit osallistua kumpaankin tai yhteen sarjan koulutuksista.

Tutustu myös laajemmin Viestintä-Pirittan palveluihin ja tilaa itsellesi tai organisaatiollesi räätälöity viestintäkoulutus, sparraus tai puheenvuoro.

Tutustu koko palvelutarjontaamme täältä.

 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 uutta ja kiinnostavaa ominaisuutta Canvassa