Liikenne- ja viestintäministeriö

Liikenne- ja viestintäministeriön logo

Saimme sosiaalisesta mediasta ministeriön asiantuntijoiden arkipäivää säännöllisten Viestintä-Pirittan some-koulutusten avulla. Koulutusten lisäksi pidimme sosiaalisen median ajankohtaiskatsauksia. Niitä kannattaa mielestäni pitää mieluummin vähän etukenossa, että tietää mitä maailmassa tapahtuu ja missä some menee.

Saimmekin organisaation some-osaamisen hyvällä tasolle, ylimmästä johdosta alkaen. Tärkeätä oli nostaa sekä osaamistasoa sekä kasvattaa asiantuntoijoiden ymmärrystä ottaa some osaksi omaa työtä. Piritta on kouluttanut väkeämme tehokkaasti sekä ihan perusteista lähtien että myös edistyneempiä somen käyttäjiä. Hän on osannut mukautua aina tilanteen ja osallistujien osaamistason mukaisesti.

Koulutukset ovat olleet tuloksekkaita. Tavoiteenamme oli saada osallistujat someen mukaan ja se onnistui. Esimerkiksi Twitter-koulutuksissa on ensin perustettu käyttäjätilit ja sen jälkeen onkin jo ensimmäiset twiitit lähetetty. Mielestäni some on jokaisen virkamiehen työtä ja osa työkalupakkia.

Piritta on myös tukenut some-linjauksien määrittelyssä henkilöstölle sekä somen strategista kehittämistä. Se on suuri vahvuus, että ymmärtää strategisen osaamisen lisäksi myös käytännön elämää. Sillä saa ihmiset mukaansa ja tekemään itse, vaikka lähettämään ne ensimmäiset twiittinsä.

Antti Ellonen, viestintäpäällikkö

Kommentit

Kirjoita kommentti

Liikenne- ja viestintäministeriö