Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco Osa puhdasta Lappia

Teimme Pirittan johdolla Lapecolle viestintäsuunnitelman. Aloitimme projektin tilannekartoituksella, jonka auttoi näkemään viestintämme puutteet ja selventämään mitä elementtejä tarvitsemme lisää. Työpajoissa laadimme johtoryhmän kanssa viestinnän linjaukset ja niiden jälkeen työstin Pirittan tukemana suunnitelmaa loppuun. 

Viestintäsuunnitelman tekeminen auttoi meitä hahmottamaan todella hyvin viestintämme kokonaisuutta ja pääsimme käynnistämään myös viestinnän vuosisuunnittelun. Opimme työskentelemään järjestelmällisemmin sekä hahmottamaan, mikä on viestintämme tarkoitus ja sen kärjet. Oivalsimme myös, mitkä viestit on tärkeää saada kerrottua asiakkaille. Opimme olemaan käyttämättä kapulakieltä ja muokkaamaan kieltämme siten, että asiakas ymmärtää viestin ja löytää tietoa helposti. Suunnitelman tekeminen toi myös esille meille tarpeelliset viestinnän toimenpiteet sekä niihin tarvittavien resurssien määrän.

Pidän siitä, että Pirittalla on tekemisen meininkiä ja toimeen tarttuva ote. Hän auttoi meitä sekä tunnistamaan ongelmia että etsimään ratkaisuja. Tämä lähestymistapa on tärkeä, jotta tehdään oikeita asioita kustannustehokkaasti eikä ainoastaan innovoida jotain hienoa ja uutta, joka ei kuitenkaan perustu todelliseen tarpeeseen. Tekemämme viestintäsuunnitelma on lisäksi osoittautunut oikeastaan koko organisaation strategisen suunnittelun työvälineeksi.

Susanne Sokero, viestintäpäällikkö

Kommentit

Kirjoita kommentti

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco