Kokkolan kaupunki: Viestintäsuunnitelman pohjan luonti

Kokkolan logo

Olemme kehittäneet Kokkolan viestintää viime vuosina voimakkaasti. Jokainen viestijä tietää, että sosiaalinen media on mullistanut kaiken ja arki on hektistä – siksi tarvitaan suunnitelmat ja reagointikykyä. Viestintä-Piritta auttoi luomaan juuri meille sopivan viestintäsuunnitelman pohjan, jonka avulla varmistamme viestinnän johdonmukaisen etenemisen. Pohja on suunniteltu sellaiseksi, että kaupungin eri hankkeet ja vastuualueet voivat sitä helposti käyttää.

Mitä paremmalla tolalla normaali viestintä on, sitä helpompaa on toimia, kun tarvitaan esimerkiksi tehostettua häiriö- tai kriisiviestintää. Kunnalliselle avoimuudelle viestintä on ehdoton edellytys, ja selkeä viestintäsuunnitelma auttaa joka tahoa onnistumaan viestinnässään.

Suosittelen suunnitelmapohjan luomista kaikille! Kunnalla on töissä monenlaisia, erilaisilla osaamispohjilla olevia tekijöitä, joita pohja auttaa hahmottamaan tarvittavat viestintäteot. Piritta ymmärsi heti työn alussa, mistä on kyse ja mitä tarvitaan. Etänäkin kaikki sujui todella hyvin, joustavasti ja asiantuntevasti. Työskentely Pirittan kanssa oli helppoa ja mukavaa. Viestintäsuunnitelman pohja täydentää työkalupakkimme, joka auttaa selviämään tämän päivän haasteista.

Suunnittelimme alkuun pohjaa kahdestaan Pirittan kanssa. Sitten testasimme luonnosta tiimin kanssa. Lopuksi se jalkautettiin organisaation käyttöön. Kaupungin eri vastuualueet hyödyntävät pohjaa esimerkiksi isoissa koulu- ja monitoimihallihankkeissa. Näin osataan suunnitella ennakkoon, missä, milloin, kenelle ja mistä viestitään. Yksi pohjan mukaan valmisteltu viestintäkokonaisuus on ollut Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto. Jalkautus jatkuu edelleen.

Viestintä-Pirittan ja Kokkolan kaupungin yhteinen historia on jo kymmenvuotias: kaupungin henkilöstö, johto ja luottamusmiehet ovat saaneet Pirittalta somekoulutuksia ja -sparrausta sekä koulutusta saavutettavuudesta.

Päivi Korpisalo, viestintä- ja markkinointipäällikkö

Kommentit

Kirjoita kommentti

Kokkolan kaupunki: Viestintäsuunnitelman pohjan luonti