Äänenhuoltoa puhetyöläisille

Ääni on tärkein työväline monessa ammatissa. Esimerkiksi opettaja, kouluttaja, näyttelijä, toimittaja, pappi ja asiakaspalvelija tarvitsevat toimivan äänen jokaisena päivänä. Äänestä täytyy pitää hyvää huolta.

Tutkimusten mukaan lähes jokainen puhetyöläinen kokee ääniongelmia työuransa aikana. Yleisimpiä oireita ovat rykimisen tarve, äänen käheytyminen ja väsyminen, puristava tai kipeä tunne kurkunpään alueella sekä ”äänen meneminen”. Äänenhuollon koulutuksesta on tutkitusti hyötyä: opettajan ääni-ilmaisun parantuminen vaikuttaa positiivisesti oppilaiden oppimistuloksiin, ennaltaehkäisevä äänenhuoltokoulutus vähentää sairaslomien tarvetta ja parantaa työhyvinvointia.

Rennossa äänenhuoltokoulutuksessa harjoittelun kohteina ovat muuan muassa

⦁  hengittäminen
⦁  äänentuottotapa
⦁  puhujan äänenavaus
⦁  puheasento
⦁  puhetekniikka

Koulutuksen jälkeen osallistuja ymmärtää ennaltaehkäisevän äänenhuollon perusteita ja osaa tehdä itsenäisesti ääniharjoituksia. Koulutus soveltuu esimerkiksi osaksi työhyvinvointipäivän ohjelmaa. Äänenhuoltokoulutus toteutetaan aina lähikoulutuksena.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta? Ota yhteyttä sivun alareunan lomakkeella ja kerro tarkemmin tarpeistanne!

 


 

Etkö löytänyt etsimääsi aihetta?

Haluatko tilata omalle organisaatiollesi räätälöidyn koulutuksen, konsultaation tai puheenvuoron näistä tai joistain muista viestinnän aihepiiristä?

Lue lisää Viestintä-Pirittan koulutuksista ja ota yhteyttä hallintokoordinaattoriimme ja kerro lisää toiveistasi: info@viestintapiritta.fi.

Tutustu koko palvelutarjontaamme täällä.

Kommentit

Kirjoita kommentti

Äänenhuoltoa puhetyöläisille