Blog

}

Viewing post details...

Facebook-kilpailujen ja -arvontojen säännöt 2016

Facebook-kilpailut ja -arvonnat ovat yksi vakiokysymys koulutuksissamme. Piritta tiivisti Facebookin kilpailusäännöt syksyllä 2016.

 

Facebook-kilpailujen ja -arvontojen lyhyt oppimäärä syksyllä 2016

 

1. Noudata Facebookin sääntöjä, jotka löytyvät täältä. Säännöt kannattaa tarkistaa aina ennen uutta kampanjaa, arvontaa tai kilpailua, sillä ne saattavat muuttua matkan varrella.

 

2. Syksyllä 2016 kilpailuun/arvontaan osallistuminen voi tapahtua esimerkiksi kommentoimalla FB-sivulla olevaa julkaisua, tykkäämällä siitä tai esim. lähettämällä sivulle yksityisviestin.

 

3. Osallistumisen edellytyksenä ei voi olla esimerkiksi sivusta tykkääminen, julkaisun jakaminen eteenpäin tai kaverien tägääminen kuvaan (esim. Tykkää ja jaa -kilpailutyyppi ei ole sallittu).

 

4. Julkaisusta voi toki pyytää tykkäämään ja jakamaan sitä eteenpäin, mutta nämä eivät voi olla edellytys osallistua kilpailuihin.

 

5. Kerro julkaisussa kilpailun/arvonnan säännöt: mm. mitä voi voittaa, kauanko voi osallistua, miten ja koska arvonta suoritetaan, miten voittajaa informoidaan asiasta jne.

 

6. Voit myös laatia laajemman verkkosivuillanne olevan sääntösivun, missä kerrotaan kilpailusäännöt/ehdot laajemmin ja tuodaan esille seuraavat Facebook-sääntöjen mukaiset asiat: Jokaisen osallistujan on vapautettava Facebook kaikesta vastuusta ja ettei Facebook sponsoroi, suosittele tai hallinnoi kampanjaa millään tavalla eikä kampanja liity mitenkään Facebookiin.

 

7. Muista myös Suomen laki ja arpajaisverolainsäädäntö eli tiiviisti näin: arvonnoissa markkinoija vastaa veroista ja kilpailuissa osallistuja. Lisätietoja voi lukea esimerkiksi  Verohallinnon sivuilta.

 

Lisää tästäkin aiheesta koulutuksessamme:

Myös Facebook-kilpailuja sivutaan osana 27.10. järjestettävää Verkko ja some tapahtumaviestinnän osana -koulutustamme. Tervetuloa mukaan!

Share Button

Comments

Comments are closed.

AVAA
Viestintä-Piritta
Aleksis Kiven katu 50 a 5
00510 Helsinki

info@viestintapiritta.fi

0400-622046

Y-tunnus: 2321368-2