Järjestösome-kartoitus 2014

Viestintä-Pirittan järjestösomen asiantuntija Piritta Seppälä esittelee Järjestösomen tila -kartoitus 2015, johon kerättiin tietoa syksyn 2014 ja tammikuun 2015 aikana. Tässä artikkelissa kerrotaan, mihin suuntaan järjestöjen sosiaalisen median käyttö liikahti vuoden 2014 aikana.

Mitä järjestösomessa tapahtui vuonna 2014?

  1. Asennemuutoksen vuosi: Uhkasta mahdollisuudeksi

    Suhtautuminen sosiaaliseen mediaan koki järjestöissä selkeän muutoksen vuoden 2014 aikana. Viestintä ja osallistuminen järjestönä tai järjestöjen edustajina lisääntyi sosiaalisen median palveluissa selkeästi ja siitä tuli tavoitteellisempaa. Sosiaalinen media uskallettiin ottaa käyttöön rohkeasti erilaisia toimintatapoja kokeillen ja vastuuta jaettiin useammille tekijöille. Suunta on muuttunut selkeästi kohti aktiivista järjestötoimijoiden kannustamista viestimään somessa.

  2. Järjestöjohtajien aktivoitumisen vuosi: Twitter kiinnostaa johtajia

    Suurin yksittäinen muutos tapahtui järjestöjohtajien aktivoitumisessa some-viestijöinä. Tämä näkyy selkeästi esimerkiksi järjestöjohtajien massiivisesti kasvaneessa määrässä Twitterissä. Kun toukokuussa 2014 johtajia löytyi Twitteristä vain 37, oli luku sometrendejä julkaistaessa 136. Merkittävää on myös se, että johtajat eivät vain ole Twitterissä – he myös aidosti twiittaavat ja keskustelevat siellä.

Kommentit

Kirjoita kommentti

Järjestösome-kartoitus 2014