Haastavasta somesta positiiviseen ilmapiiriin – Viestintä-Pirittan Hyvin sanottu -keskustelu

Järjestämme Hyvin sanottu –festareilla Hämeenlinnassa keskustelun, joka käsittelee sosiaalisen median haastavaa keskustelukulttuuria ja mahdollisuuksia luoda somesta positiivisempi paikka puhua asioista. Keskustelumme ajankohta on perjantai 29.9. klo 11-12.30. 

Keskustelun otsikko on ”Sosiaalisen median haastavista tilanteista positiivisen keskusteluilmapiirin luomiseen”.

 

Some-keskustelun sisältö:

Keskustelun tavoitteena on: 

  • Käydä keskustelua siitä, miten sosiaalisesta mediasta tulisi parempi ja toisia arvostavampi viestintäympäristö kaikille.
  • Nostaa esiin ratkaisuja ja toimintamalleja, joiden avulla organisaatioissa on lisätty henkilöstön jaksamista haastavaa some-viestintää kohdattuaan.
  • Tuoda esiin konkreettisia tapoja siihen, miten jokainen meistä voi lisätä positiivista ilmapiiriä someen, vaikka kohtaisimmekin siellä haastavaa ja jopa maalittamisen tasoista toimintaa.
  • Tarjota kuulijoille ajatuksia, kokemuksia ja ideoita siitä, miten somessa jaksaa viestiä, vaikka vastaan tulisi paljon negatiivista viestintää.

Keskustelijoina on erilaisista lähtökohdista asiaa lähestyviä henkilöitä. Mukana on henkilöitä monenlaisista organisaatioista ja jokaisella heistä on oma kosketuksensa somen haastaviin keskusteluihin ja niistä selviämiseen.

Keskustelun aikana kuullaan, millaisia ratkaisuja eri tahoilla on tehty, jotta some-viestintää jaksaa yhä negatiivisen kuormankin jälkeen jatkaa. Vastaavasti keskustelijoidemme omasta kokemuksesta kumpuavat esimerkit tarjoavat vinkkejä myös siihen, miten oma positiivinen viestintä voi edesauttaa yleisen ilmapiirin parantamista sosiaalisessa mediassa. 

Tavoitteenamme on luoda parempi ja toisia kunnioittava sosiaalinen media! Tämän keskustelutilaisuuden avulla herätämme aiheesta toivottavasti myös lisää keskustelua!

Tervetuloa seuraamaan keskustelua paikan päälle! Tapahtuma on kokonaisuudessan maksuton. 

 

Keskustelemassa mukana ovat: 

Pekka Isotalus
Viestinnän professori, Tampereen yliopisto

Pekka Isotalus on viestinnän professori Tampereen yliopistossa. Hän on tutkinut viestintää sosiaalisessa mediassa monista eri näkökulmista. Erityisesti hän on perehtynyt poliitikkojen ja johtajien some-viestintään. Lisäksi hän on kirjoittanut paljon siitä, millaista vuorovaikutusosaamista hyvä some-viestintä käyttäjiltä edellyttää. Pekka uskoo koulutuksen ja sivistyksen voimaan myös some-viestinnän kehittämisessä.

 

Sami Koivisto
Vuorovaikutuspäällikkö, Yle

Sami Koivistolla on yli 20 vuoden kokemus toimittajan ja vuorovaikutuksen asiantuntijan tehtävistä. Viimeiset kuusi vuotta Sami on työskennellyt Ylen vuorovaikutuspäällikkönä eli ”Yle-tyyppinä”. Tehtävässään Sami kuuntelee suomalaisia ja kehittää muiden asiantuntijoiden kanssa Ylen palautteenkäsittelyä. Lisäksi hän kouluttaa yleläisiä ja muita tahoja verkko- ja somehäirintään liittyvissä kysymyksissä. Hän on koulutukseltaan toimittaja ja draamaterapeutti. (Kuva: Jussi Nahkuri / Yle).

 

 

Jenna Mäkelä
Kokemusasiantuntija, Sosped-säätiö

Jenna Mäkelä on Sosped säätiön hankesuunnittelija, pelihaitta-asiantuntija, kokemusasiantuntija ja hetkellisesti eläköitynyt kansalaisaktivisti. Hänellä on laaja kokemus stigmatisoitujen aiheiden esille nostamisesta eri mediaformaateissa. Kokemustiedon kuuluminen ja osallisuuden vahvistaminen yhteiskunnassa on hänelle intohimon asia. Tulevaisuuden toiveena olisi, että itsereflektiosta tulisi muotia ja ihmiset olisivat kiltimpiä toisilleen.

 

 

 

Eija Nivala
Kirkkoherra, Ylivieskan seurakunta

Eija Nivala on Ylivieskan seurakunnan kirkkoherra. Kirkkoherran virka ja seurakunnan johtaminen maalaismaisessa kaupungissa Pohjanmaalla on hyvin julkinen tehtävä. Ihmiset tuntevat tai ainakin tunnistavat papin niin kadulla kuin mediassakin. Sosiaalisessa mediassa Eija Nivala on läsnä niin ammatillisessa roolissa kuin yksityishenkilönä. Viesteillään hän haluaa välittää iloa, valoa ja toivoa. Hän uskoo, että erimielisinäkin voimme halutessamme rakentaa yhteistä hyvää.

 

 

 

Päivi Tiittanen
Viestintäpäällikkö, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Päivi Tiittanen on viestintäpäällikkö Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä. Hänellä on runsaasti kokemusta sosiaalisen median haastavista keskusteluista näkemystä siitä, miten sosiaalisesta mediasta aiheutuvaa kuormitusta voidaan purkaa työpaikalla ja työntekijää tukea hankalan tilanteen osuessa omalle kohdalle. Päiville on tärkeää etsiä työhyvinvointia tukevia ratkaisuja sosiaalisessa mediassa työskenteleville.

 

 

Piritta Rautavuori

Piritta Rautavuori
Viestintäpäällikkö / ajankohtaisviestintä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Piritta Rautavuori on THL:n ajankohtaisviestinnästä vastaava viestintäpäällikkö. THL on hyvin aktiivinen viestijä, joka on päivittäin somessa vuorovaikutuksessa eri sidosryhmien, kuten sote-ammattilaisten ja kansalaisten kanssa. Korona kasvatti merkittävästi some-kanavien yleisömääriä, mutta samalla muutti niiden luonnetta. Piritan mukaan THL luopui X:n (Twitter) käytöstä organisaatioviestinnän kanavana, sillä rakentavaan keskusteluun ja vuorovaikutukseen ei ollut enää mahdollisuuksia.

 

 

Piritta SeppäläPiritta Seppälä
Viestinnän asiantuntija ja kouluttaja, Viestintä Piritta Oy

Keskustelua vetää sosiaalisen median ja viestinnän asiantuntija Piritta Seppälä Viestintä-Piritta Oy:sta. Pirittalla on yli 10 vuoden kokemus haastavien some-tilanteiden hallinnan kouluttamisesta ja sparraamisesta. Lisäksi hän on selvittänyt järjestöjen kohtaamaa verkko- ja somehäirintää Järjestödigi-kartoitusten kautta. Työssään hän auttaa ihmisiä viestimään vaikuttavammin ja toimimaan rakentavasti myös haastavista aiheista keskusteltaessa. Hän haluaa parantaa somen keskusteluilmapiiriä sana kerrallaan.

 

 

 

 

 

Paikka:

Hämeenlinnan Verkatehdas

Viestintä-Pirittan keskustelun kellonaika:

Perjantai 29.9.23 klo 11.00-12.30

 

Tutustu tästä festivaalin koko ohjelmaan

 

Hyvin sanottu –keskustelufestivaali järjestetään Hämeenlinnassa 29.9.-30.9.2023. Tapahtuma on osa Ylen ja Erätaukosäätiön Hyvin sanottu –hanketta. Sen tavoitteena on vahvistaa suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luoda turvallisia keskusteluympäristöjä. Viestintä-Piritta Oy on yksi hankkeen kumppaneista. 

 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haastavasta somesta positiiviseen ilmapiiriin – Viestintä-Pirittan Hyvin sanottu -keskustelu