Tarinallistaminen: ydintarina ja tarinalähtöinen viestintäsuunnitelma

Tämä tilaisuus on koulutuksen ja työpajan yhdistelmä. Se käsittelee tarinallistamista ja viestintää. Kokonaisuus toteutetaan Tarinakone Oy:n Anne Kalliomäen ja Viestintä-Piritta Oy:n Piritta Seppälän yhteistyönä. Tilaisuudessa Anne auttaa löytämään organisaation punaisen langan tarinallistamisen avulla ja Piritta ohjaa viestimään tarinaa ajankohtaisilla tavoilla eri medioissa.

Työpajan aikana työskennellään oman organisaation toiminnan ja sen tarinallistamisen parissa käytännössä. Kokonaisuus jakautuu kahteen osa-alueeseen: tarinallistamisen sekä viestinnän osioihin. Osa ajasta keskitytään oman organisaation tarinaan ja työstetään tarinan kertomiseen liittyvää viestintäsuunnitelmaa.

Tämä kokonaisuus toimii hyvin aloituksena organisaation elämyksellisen ydintarinan ja tarinalähtöisen viestintäsuunnitelman tekemiseen. Tarvittaessa voit tilata meiltä myös sekä tarinan että siihen pohjautuvan viestintäsuunnitelman toteutukset erikseen.

Esimerkki kokonaisuuden sisällöstä:

  • viestintä muutoksessa: miksi tarinat ja tarinallistaminen on tärkeää monikanavaisesti viestivälle organisaatiolle?
  • johdanto tarinallistamiseen organisaation toiminnassa. Mitä tarinallistaminen on?
  • miten aloitat oman organisaation punaisen langan luomisen Stooripuu -mallin avulla?
  • miten rakennat tarinallistamisen ja tarinankerronna avulla monikanavaista viestintää?
  • miten vien oppimaani käytäntöön?

Kokonaisuus sopii hyvin:

  • Järjestöille, julkishallinnon organisaatioille ja muille toimijoille.
  • Henkilöille, jotka johtavat, suunnittelevat ja kehittävät organisaation viestintää.
  • Viestijöille tai viestinnästä oman työn ohella vastaaville.

Kokonaisuus voidaan toteuttaa työpajamaisena tehopäivänä tai tiiviimpänä koulutuksena. Tilaisuudet voidaan järjestää etänä tai lähikoulutuksina. Koulutukset räätälöidään aina tilaajan tarpeita vastaavaksi.

Organisaation elämyksellisen ydintarinan ja tarinalähtöisen viestintäsuunnitelman tekeminen voidaan tilata meiltä myös sparrauskokonaisuutena. Kaikki paketit räätälöidään tilaajan tarpeita vastaaviksi.

 

Asiantuntijat

Piritta Seppälä, Viestintä-Piritta Oy
Anne Kalliomäki, Tarinakone Oy

Tarinakoneen Anne Kalliomäki auttaa yrityksiä ja organisaatioita erottumaan tarinallistamisen avulla. Hän on Suomen johtava asiantuntija tarinallistamisessa. Anne on tehnyt lukuisia koulutuksia ja yli sata toteutettua tarinaa yrityksille, järjestöille ja alueille. Hän myös Visit Finland Akatemian kouluttaja. Tarinallistamalla tehdään viestinnässä vaikuttava moniaistinen tarinakokemus. Anne on inspiroiva puhuja ja käytännönläheinen kehittäjä – ja tietysti hyvien tarinoiden ystävä!
Annen teos Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka (Talentum Oyj) palkittiin Hopeasulka-palkinnolla.

Piritta Seppälä on sosiaalisen median ja verkkoviestinnän kouluttaja ja sparraaja. Piritta auttaa organisaatioita tekemään vaikuttavaa ja tavoitteellista viestintää sekä pysymään muuttuvan viestintämaailman melskeissä mukana. Hän on kysytty ja taitava kouluttaja, jota kiitellään hänen käytännönläheisestä otteestaan. Koulutusten ja strategisen sparraustyön lisäksi Piritta palvelee asiakkaita myös viestinnän etätuen muodossa.

 

Kiinnostuitko kokonaisuudesta? Ota yhteyttä sivun alareunan lomakkeella ja kerro tarkemmin tarpeistanne!

 

Kommentit

Kirjoita kommentti

Tarinallistaminen: ydintarina ja tarinalähtöinen viestintäsuunnitelma