Blog

}

Viewing post details...

Koulutus 24.1.18: Järjestötoiminta vaikuttavaksi tarinallistamalla

  • 437 Views
  • /
  • 0 Comments
  • /
  • in Yleinen
  • /
  • by Piritta

Suosittu ja kiitelty järjestöille suunnattu tarinallistamisen koulutuspäivä toteutetaan toiveuusintana 24.1.2018. Koulutus toteutetaan tälläkin kertaa Tarinakoneen Anne Kalliomäen ja Viestintä-Pirittan Pirittan vetämänä.

 

Järjestötoiminta vaikuttavaksi tarinallistamalla

Järjestöt tarvitsevat tarinoita vaikuttamiseen ja erottumiseen. Tarinallistamisen avulla  arvot ja merkitykset muotoillaan innostavaksi kokonaisuudeksi. Millainen on sinun järjestösi tarina? Missä ja miten järjestösi asiakas kohtaa ja vaikuttuu tarinastasi?

 

Tule erityisesti järjestöille räätälöityyn tarinallistamisen ja tarinaviestinnän koulutukseen oppimaan, mistä tarinoissa ja tarinallistamisessa on kyse, miten oman järjestösi punainen lanka löytyy ja miten siitä viestitään nykyaikaisesti oikeilla kanavilla, oikeaan aikaan ja oikeilla tavoilla.
Tarinakoneen Anne Kalliomäki ja Viestintä-Pirittan Piritta Seppälä yhdistävät tässä käytäntöä huokuvassa koulutuksessa asiantuntijuutensa järjestöjen käyttöön. Anne on suomalaisen tarinallistamisen paras asiantuntija ja Piritta järjestösomen ja -viestinnän suunnannäyttäjä Suomessa.

 

Kouluttajat ovat molemmat myös tietokirjailijoita ja osallistujat saavat mukaansa koulutuksesta molempien viimeisimmät teokset omistuskirjoituksin varustettuna.

 

Viime kevään koulutus keräsi osallistujilta palautteen asteikolla 5,3/6.

 

“Selkeä ja inspiroiva, käytännönläheinen kokonaisuus. Sain uusia tapoja ajatella ja eväitä lähteä hakea uudenlaista tarinallistamista järjestölleni.”

- Osallistuja kevään 2017 koulutuksesta

 

Ilmoittaudu mukaan järjestöille tarkoitettuun tarinapäivään 24.1.18 tästä.
  

 

Koulutuksen sisältö

Järjestötoiminta näkyväksi tarinallistamisen avulla -koulutus on työpajamainen tehopäivä, jonka aikana työskennellään oman järjestön toiminnan ja sen tarinallistamisen parissa käytännössä.

 

Koulutuspäivä jakaantuu kahteen osa-alueeseen: tarinallistamisen osioon sekä viestintäosioon. Kun alkupäivä keskitytään oman järjestön tarinaan, työstetään loppupäivästä tarinan kertomiseen liittyvää viestintäsuunnitelmaa, jonka aikana saadaan myös päivitys nykypäiväisen järjestöviestinnän perusasioista ja mahdollisuuksista.

 

Lähtökohtia tarinapäivään

 

Järjestöt tarvitsevat tarinoita, joiden avulla herättää ihmisten kiinnostus. Kiinnostus syntyy tunteita herättämällä. Tunteet saavat toimimaan ja toiminta saa aikaan tulosta. Tarinat ovat yksi parhaista tavoista kertoa, miksi järjestösi on olemassa ja mitä se haluaa saada aikaan.

 

Tarinallistamisen avulla järjestön visio ja toiminnan tarkoitus kirkastuu. Kaikelle tekemiselle saadaan yhteinen punainen lanka, myös johtaminen helpottuu. Näin järjestön kaikki toimijatahot, jäsenet, kumppanit ja muut asiakasryhmät oppivat paremmin tuntemaan ja ymmärtämään järjestön tekemistä. Tarinallistaminen auttaa nostamaan järjestön arvoja ja tavoitteita esiin inhimillisesti ja vakuuttavasti.

 

Kokonaisvaltaisen tarinallistamisen avulla kankea ja etäinenkin organisaatio on muutettavissa kiinnostavaksi ja sisäisen hengen muodostaminen helpottuu. Tarinallistaminen sitouttaa kaikkia kulkemaan kohti yhteistä tavoitetta. Se tuo järjestöjen toimintaan ja tekemiseen potkua, myös ripauksen leikkimielisyyttä ja hauskanpitoa.

 

Oikeanlainen, järjestön kohdeyleisöille räätälöity viestintä tukee järjestön tarinan esiin tuomista erinomaisella tavalla. Kertomalla oikeilla kanavilla sekä nykyaikaisilla ja ihmisiä kiinnostavilla tavoilla järjestön tarinaa, tavoitetaan entistä enemmän niitä ihmisiä ja yleisöjä, joita järjestön tekemä toiminta koskettaa.

 

Kehittämällä järjestön viestintää jatkuvasti, hyödyntämällä visuaalisia keinoja ja sovelluksia sekä kertomalla järjestötoiminnasta omaperäisesti eri kanavilla, onnistutaan kertomaan ihmisille, miksi olemme olemassa, mitä olemme saavuttaneet, miksi kanssamme kannattaa toimia ja mitä haluamme saada aikaan.

 

Viestimällä oikein, rohkeasti ja uusia toimintatapoja hyödyntämällä, luomme kuvan siitä maailmasta, mihin haluamme vaikuttaa ja mihin lopputulokseen päästä. Kun tarina antaa järjestön visiolle uudenlaista voimaa, auttaa oikeanlainen ja nykypäiväinen viestintä kertomaan tekemisemme tärkeydestä maailmalle.

 

Ilmoittaudu mukaan järjestöille tarkoitettuun tarinapäivään 24.1.18 tästä.

 

Kenelle?

- Niille, jotka johtavat, suunnittelevat ja kehittävät järjestön viestintää

- Järjestöviestijöille tai viestinnästä oman työn ohella vastaaville

 

Mitä osallistujat saavat koulutuksesta?

 

- ymmärrät, mitä tarinallistaminen on ja miten järjestöissä sitä voi hyödyntää

- opit, miten tarinallistaminen tukee järjestön vision toteutumista

- saat uudenlaisia ja innostavia ideoita oman järjestön toiminnan kehittämiseksi tätä kautta

- pääset kerimään oman järjestön punaista lankaa eli työskentelemään oman järjestösi tarinan äärellä käytännössä

- tunnistat järjestön omat tarinaelementit stooripuun avulla

- pääset tekemään ensimmäisen version järjestön palvelupolusta tarinan muodossa

- kuulet, miten järjestön tarinaa voi monistaa nykyaikaisesti eri viestintäkanaville

- opit kuvan ja videon hyödyntämisen viestintävinkit tarinan näkökulmasta ja saat viimeisimmät tiedot kuvien ja videoiden kokomääritteistä eri some-kanavilla

- opit, miten tarinallistaminen tukee järjestön vision toteutumista

- saat uudenlaisia ja innostavia ideoita oman järjestön toiminnan kehittämiseksi tätä kautta

- pääset kerimään oman järjestön punaista lankaa eli työskentelemään oman järjestösi tarinan äärellä käytännössä

- tunnistat järjestön omat tarinaelementit stooripuun avulla

- pääset tekemään ensimmäisen version järjestön palvelupolusta tarinan muodossa

- kuulet, miten järjestön tarinaa voi monistaa nykyaikaisesti eri viestintäkanaville

- opit kuvan ja videon hyödyntämisen viestintävinkit tarinan näkökulmasta ja saat viimeisimmät tiedot kuvien ja videoiden kokomääritteistä eri some-kanavilla

 

Koulutus räätälöidään sopimaan osallistujien organisaatioiden tilanteeseen ja osallistujat saavat etukäteen ennakkokyselyn tätä varten.

 

Osallistujille lähetetään noin viikkoa ennen koulutusta tarkemmat ohjeet koulutukseen valmistautumista varten. Koulutustilassa on langaton verkkoyhteys.

 

Ilmoittaudu mukaan järjestöille tarkoitettuun tarinapäivään 24.1.18 tästä.

 

Aika

Keskiviikko 24.1.2018

klo 9-16

Aamukahvi tarjoillaan 8.45 alkaen. Lounas klo 12-13 ja iltapäiväkahvi klo 14.30 (sisältyvät hintaan).

 

Paikka

Helsinki, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin

 

Hinta

Koko päivän koulutuksen hinta on 340 € + alv 24%, sisältäen kahvitarjoilut, lounaan, kouluttajien kirjat ja koulutusmateriaalit.

 

Kouluttajien kirjat 

Tarinallistaminen - palvelukokemuksen punainen lanka (Talentum 2014). Anne Kalliomäki.

Kuuntele ja keskustele - Näin järjestösi toimii tavoitteellisesti sosiaalisessa mediassa (Kansalaisfoorumi 2014). Piritta Seppälä

 

Kouluttajat

Piritta Seppälä, Viestintä-Piritta.

Anne Kalliomäki, Tarinakone.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen edelläkävijä Suomessa. Hän on kouluttanut ja tuottanut tarinoita ja tarinallistamiseen liittyviä käytännön suunnitelmia yrityksille ja organisaatioille jo lähes 9 vuoden ajan. Ennen Tarinakoneen perustamista Anne on työskennellyt pitkään televisio- ja elokuvatuotannoissa. Kouluttajana Anne on saanut erityistä kiitosta osallistavista menetelmistä sekä innostavasta ja luovasta uudenlaisesta näkökulmasta, jonka tarinallistaminen yritysten ja organisaatioiden toiminnan kehittämiseen tarjoaa.
Annen teos Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka (Talentum Oyj) palkittiin Hopeasulka-palkinnolla syyskuussa 2015.

 

Tiedustelut

heidimaaria@viestintapiritta.fi

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tästä.

 

Ilmoittautumista varten tarvitset seuraavia tietoja:

- Nimesi ja taustaorganisaatiosi, organisaation osoite

- Laskutusosoite (verkkolasku tai sähköposti), mahdolliset tarvittavat viitetiedot

- Puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteeseesi

- Mahdollinen erityisruokavaliosi.

- Mikäli ilmoitat samalla kertaa useampia osanottajia, voit lisätä ilmoittautujan lisäksi tulevien henkilöiden yhteystiedot (nimi, titteli, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja erityisruokavalio) lähetettyäsi ilmoittautuslomakkeen.

 

Peruutusehdot

Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta.

 

****************

Viestintä-Pirittan koulutuskalenteri syksy 2017

26.9.2017: Haastavien tilanteiden hallinta sosiaalisessa mediassa

3.10.2017: Sosiaalisen median mittaaminen ja analytiikka

8.11.2017: Sosiaalisen median strategia ja kehittäminen

23.11.2017: Videoviestinnän tehopäivä – Mobiilivideo suunnittelusta toteutukseen

30.11.2017: Kuva somessa ja mobiilikuvauksen abc

24.1.2017: Järjestötoiminta vaikuttavaksi tarinallistamisen avulla

 

Etkö löytänyt etsimääsi aihetta?

 

Haluatko tilata omalle organisaatiollesi räätälöidyn koulutuksen, konsultaation tai puheenvuoron jostakin muusta viestinnän aihepiiristä?

Ota yhteyttä hallintokoordinaattoriimme Heidi Maariaan ja kerro lisää toiveistasi: heidimaaria@viestintapiritta.fi.

 

Viestintä-Piritta tarjoaa koulutusta ja konsultaatiota myös mm. seuraavista aihepiireistä:

- Asiantuntijana somessa: johdon, viestijöiden ja henkilöstön koulutus somen käyttöön (myös käytännön työpajat mm. Twitterin ja LinkedInin käyttöön johtajan tai asiantuntijan käytössä)

- Sosiaalisen median strategian sparraus ja konsultointi: strategian päivitys tai aloitus

- Sosiaalisen median onnistumisen analysointi -konsultaatio: tuki analyysien tekemiseen, some-kehittäminen analyysien pohjalta, analyysien tekeminen tilaajan puolesta, raportoinnin ja kehittämistyön tuki

- Organisaation some-linjausten tekeminen tai päivittämisen tuki

- Some-kanavien käytännön koulutukset: Facebook-sivun ylläpitäjän koulutus, Facebook-mainonta, Twitter, LinkedIn henkilö- ja organisaatiokäytössä, Instagram, Snapchat, Facebook-liven ja Periscopen käyttö osana organisaation viestintää

- Kuva osana organisaation viestintää: hyvän kuvan abc ja kuvat somessa

- Video osana organisaation viestintää: videon tekeminen ja video somessa

- Some-trendit ja niiden hyödyntäminen osana organisaation viestintää

- Tapahtumaviestinnän ja somettamisen tuki: suunnittelu, tapahtuma-aikainen viestintä ja näkyvyys-analyysit tapahtumien jälkeen

- Blogikoulutukset: blogi organisaatiolle ja blogikirjoittamisen koulutus

- Verkkokirjoittamisen koulutukset

- Verkkosivu-uudistusten sparraus

 

 

 

 

 

 

Share Button

Comments

Leave a Reply

You may use this HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


three × one =

AVAA
Viestintä-Piritta
Aleksis Kiven katu 50 a 5
00510 Helsinki

info@viestintapiritta.fi

0400-622046

Y-tunnus: 2321368-2