Blog

}

Viewing post details...

Koulutus 23.10.2018: Järjestötoiminta näkyväksi tarinallistamisen avulla

 • 126 Views
 • /
 • 0 Comments
 • /
 • in Yleinen
 • /
 • by Piritta

Tämä tarinallistamisen ja tarinaviestinnän koulutus on tarkoitettu erityisesti järjestöille. Tarjoamme eväitä, inspiraatiota ja konkreettisia työkaluja siihen, miten järjestöt voivat tarinallistamisen ja tarinoiden sekä nykyaikaisen viestinnän avulla tehostaa vaikuttamistyötään sekä koko toimintaansa. Kouluttajina toimivat tarinallistamisen ammattilainen Anne Kalliomäki, Tarinakone, ja järjestöviestinnän suunnannäyttäjä Piritta Seppälä, Viestintä-Piritta Oy.

 

 

KOULUTUS 23.10.2018: JÄRJESTÖTOIMINTA NÄKYVÄKSI TARINALLISTAMISEN AVULLA

 

Järjestöt tarvitsevat tarinoita vaikuttamiseen ja erottumiseen. Tarinallistamisen avulla  arvot ja merkitykset kokemuksellistetaan innostavaksi kokonaisuudeksi. Millainen on sinun järjestösi tarina? Missä ja miten järjestösi asiakas kohtaa ja vaikuttuu tarinastasi?

 

Tule erityisesti järjestöille räätälöityyn tarinallistamisen ja tarinaviestinnän koulutukseen oppimaan, mistä tarinoissa ja tarinallistamisessa on kyse, miten oman järjestösi punainen lanka löytyy ja miten siitä viestitään nykyaikaisesti oikeilla kanavilla, oikeaan aikaan ja oikeilla tavoilla.

 

Tarinakoneen Anne Kalliomäki ja Viestintä-Pirittan Piritta Seppälä yhdistävät tässä käytäntöä huokuvassa koulutuksessa asiantuntijuutensa järjestöjen käyttöön. Anne on suomalaisen tarinallistamisen paras asiantuntija ja Piritta järjestösomen ja -viestinnän suunnannäyttäjä Suomessa.

 

ILMOITTAUDU MUKAAN KOULUTUKSEEN TÄSTÄ.

 

Järjestöt tarvitsevat tarinoita, joiden avulla herättää ihmisten kiinnostus. Kiinnostus syntyy tunteita herättämällä. Tunteet saavat toimimaan ja toiminta saa aikaan tulosta. Tarinat ovat yksi parhaista tavoista kertoa, miksi järjestösi on olemassa ja mitä se haluaa saada aikaan.

 

Tarinallistamisen avulla järjestön visio ja toiminnan tarkoitus kirkastuu. Kaikelle tekemiselle saadaan yhteinen punainen lanka, johtaminen helpottuu. Näin järjestön kaikki toimijatahot, jäsenet, kumppanit ja muut asiakasryhmät oppivat paremmin tuntemaan ja ymmärtämään järjestön tekemistä. Tarinallistaminen auttaa nostamaan järjestön arvoja ja tavoitteita esiin inhimillisesti ja vakuuttavasti.

 

Kokonaisvaltaisen tarinallistamisen avulla kankea ja etäinenkin organisaatio on muutettavissa kiinnostavaksi ja sisäisen hengen muodostaminen helpottuu. Tarinallistaminen sitouttaa kaikkia kulkemaan kohti yhteistä tavoitetta. Se tuo järjestöjen tekemisen sitä kaivattua potkua, myös ripauksen leikkimielisyyttä ja hauskanpitoa.

 

Oikeanlainen, järjestön kohdeyleisöille räätälöity viestintä tukee järjestön tarinan esiin tuomista erinomaisella tavalla. Kertomalla oikeilla kanavilla sekä nykyaikaisilla ja ihmisiä kiinnostavilla tavoilla järjestön tarinaa, tavoitetaan entistä enemmän niitä ihmisiä ja yleisöjä, joita järjestön tekemä toiminta koskettaa.

 

Kehittämällä järjestön viestintää jatkuvasti, hyödyntämällä visuaalisia keinoja ja sovelluksia sekä kertomalla järjestötoiminnasta omaperäisesti eri kanavilla, onnistutaan kertomaan ihmisille, miksi olemme olemassa, mitä olemme saavuttaneet, miksi kanssamme kannattaa toimia ja mitä haluamme saada aikaan.

 

Viestimällä oikein, rohkeasti ja uusia toimintatapoja hyödyntämällä, luomme kuvan siitä maailmasta, mihin haluamme vaikuttaa ja mihin lopputulokseen päästä.

 

Kun tarina antaa järjestön visiolle uudenlaista voimaa, auttaa oikeanlainen ja nykypäiväinen viestintä kertomaan tekemisemme tärkeydestä maailmalle.

 

Mitä osallistujat saavat koulutuksesta:

 • ymmärrät, mitä tarinallistaminen on ja miten järjestöissä sitä voi hyödyntää
 • opit, miten tarinallistaminen tukee järjestön vision toteutumista
 • saat uudenlaisia ja innostavia ideoita oman järjestön toiminnan kehittämiseksi tätä kautta
 • pääset kerimään oman järjestön punaista lankaa eli työskentelemään oman järjestösi tarinan äärellä käytännössä
 • tunnistat järjestön omat tarinaelementit stooripuun avulla
 • pääset tekemään ensimmäisen version järjestön palvelupolusta tarinan muodossa
 • kuulet, miten järjestön tarinaa voi monistaa nykyaikaisesti eri viestintäkanaville
 • opit kuvan ja videon hyödyntämisen viestintävinkit tarinan näkökulmasta ja saat viimeisimmät tiedot kuvien ja videoiden kokomääritteistä eri some-kanavilla
 • saat vinkkejä järjestön viestintäkokonaisuuden suunnitteluun asiakaskokemuksen näkökulmasta ja opit lisää monikanavaisen viestinnän mahdollisuuksista
 • pääset suunnittelemaan oman järjestön tarinankerronnan reittejä käytössä olevilla tai käyttöön otettavilla uusilla viestintäkanavilla

Annen ja Pirittan edellisen tarinapäivän kokonaisarvosana oli 5,4 / 6.

 

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen tästä.

Koulutus räätälöidään sopimaan osallistujien organisaatioiden tilanteeseen ja osallistujat saavat etukäteen ennakkokyselyn tätä varten.

Osallistujille lähetetään noin viikkoa ennen koulutusta tarkemmat ohjeet koulutukseen valmistautumista varten. Koulutustilassa on langaton verkkoyhteys.

 

 

Aika

Tiistai 23.10.2018 kello 9-16

 

Paikka

Meeting Park KAMPPI, Helsinki.

 

Hinta

Koulutuksen hinta on 340 € + alv 24%, sisältäen kahvitarjoilun aamu- ja iltapäivällä, lounaan ja koulutusmateriaalit sähköisenä.

 

Kouluttajat

Anne Kalliomäki, Tarinakone

Piritta Seppälä, Viestintä-Piritta Oy

 

Tiedustelut

heidimaaria@viestintapiritta.fi

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen tästä.

 

Ilmoittautumista varten tarvitset seuraavia tietoja:

- Nimesi ja taustaorganisaatiosi, organisaation osoite

- Laskutusosoite (verkkolasku tai sähköposti), mahdolliset tarvittavat viitetiedot

- Puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteeseesi

- Mahdollinen erityisruokavaliosi.

Mikäli ilmoitat samalla kertaa useampia osanottajia, voit lisätä ilmoittautujan lisäksi tulevien henkilöiden yhteystiedot (nimi, titteli, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja erityisruokavalio) lähetettyäsi ilmoittautuslomakkeen.

 

Peruutusehdot

Viimeinen peruutuspäivä on kahta viikkoa (14 vrk) ennen tilaisuutta. Mikäli osallistuminen perutaan tämän jälkeen (3-13 vrk ennen tilaisuutta), laskutamme 50 % tilaisuuden hinnasta. Kaksi (2) arkipäivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Osallistujan vaihto koulutukseen on maksutonta.

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen edelläkävijä Suomessa. Hän on kouluttanut ja tuottanut tarinoita ja tarinallistamiseen liittyviä käytännön suunnitelmia yrityksille ja organisaatioille jo lähes 9 vuoden ajan. Ennen Tarinakoneen perustamista Anne on työskennellyt pitkään televisio- ja elokuvatuotannoissa. Kouluttajana Anne on saanut erityistä kiitosta osallistavista menetelmistä sekä innostavasta ja luovasta uudenlaisesta näkökulmasta, jonka tarinallistaminen yritysten ja organisaatioiden toiminnan kehittämiseen tarjoaa.

 

Annen teos Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka (Talentum Oyj) palkittiin Hopeasulka-palkinnolla syyskuussa 2015.

Share Button

Comments

Comments are closed.

AVAA
Viestintä-Piritta
Aleksis Kiven katu 50 a 5
00510 Helsinki

info@viestintapiritta.fi

0400-622046

Y-tunnus: 2321368-2